Rizeli engelli yazar 9. kitabını çıkardı

Rizeli engelli yazar 9. kitabını çıkardı

  • 0
  • 0

Rize’de yaşayan 32 yaşındaki engelli şair Hızır Dursun, çıkardığı 9 şiir kitabıyla herkesi kendisine hayran bırakıyor. Dursun, son kitabı olan 'iki sevda iki yürek' kitabını yayımladı.

Dursun, henüz 4 yaşındayken geçirdiği kazanın ardından sakat kaldı. Rize’deki ilk tedavisinin ardından Trabzon’daki Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesine kaldırılan Dursun, sonrasında İstanbul Üniversitesi (İÜ) Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde tedavi altına alındı. 

"Hayatını yaza yaza ortaokul bitti"
1997 Marmara Depremini yaşayan aile bu kez yeniden memleketi Rize’ye döndü. Daha 1. sınıf öğrencisiyken arkadaşlarının bir adım önünde seyreden Dursun, aşık olduğu kız için şiirler yazmaya başladı.

Oğlunun kararlı bir şekilde kitap yazmanın peşinden gittiğini dile getiren Hızır Dursun’un annesi Melek Dursun “Oğlum 4 yaşında araba kazası geçirdi. İstanbul'da tedavisi devam ederken 1997 Marmara depremi oldu, depremi yaşadık. Biz de Rize’ye taşındık. Rize’ye gelince okuma yazmayı söker sökmez hep şiir yazdı, hayatını yazdı. Hayatını yaza yaza ortaokul bitti” dedi.

"Vali'ye amca dedi"
Oğlu Hızır’ın hiç tanımadığı Rize Valisi’ne ‘Amca’ diyerek seslendiğini ve ondan ilk kitap için destek aldığının altını çizen anne Dursun “Ziraat’ta bir masada oturur hep yazardı. Orada Vali ile kurum müdürleri geziyordu. Kitaplarına baktılar, incelediler. Oradaki görevli ‘Bu çocuğumuz burada hep yazı yazıyor’ dedi. Oğlum karşısındakinin vali olduğunu bilmiyordu. Vali beye ‘Amca param yok kitap çıkartmaya, kitap çıkartmak istiyorum’ dedi. Orada Vali Bey talimat verdi ve 1 kitabını çıkardılar"dedi.

Haber: Cansu Şalambar

Haber :

Yorum Yap

Trabzon'da sağanak etkili oldu

Trabzon'da sağanak etkili oldu

  • 0
  • 0
Silah ve uyuşturucu operasyonunda 3 zanlı yakalandı

Silah ve uyuşturucu operasyonunda 3 zanlı yakalandı

  • 0
  • 0

İkizdere'nin adını aldığı akarsuların adı?