Rize'deki gölet projesinde çalışmalar devam ediyor

Rize'deki gölet projesinde çalışmalar devam ediyor

  • 0
  • 0

Rize'de 'Çağrankaya İçme Suyu Gölet Projesi' kapsamında çalışmalar devam ediyor.

Rize Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Başkan Rahmi Metin ile Başkan Yardımcısı Muhittin Aydın Bilsel'in Devlet Su İşleri 22. Bölge Müdürü Fatih Kişi ile birlikte projeyi yerinde inceleyerek, teknik ekipten bilgiler aldığı belirtildi.

Açıklamada, "Su kaynaklarının azalması ve yıllar sonra yaşanması muhtemel kuraklık ve su sorunlarına karşı önlem amacıyla Rize ve ilçelerini besleyen Andon İçme Suyu Tesisinin beslenmesine ilave kaynak olarak yapılmasına başlanan gölet projesinin yapılacağı alanda iş makineleriyle zemin kazı çalışmaları hızla devam ediyor." bilgisi paylaşıldı.

Başkan Metin ise “Rize için oldukça önemli olan su tedarik konusunda son zamanlarda özellikle Ekim, Kasım ve belirli aylarda yaşanan su kaynaklarının azalması konusu ve bunun ilerleyen yıllarda yaşanmaması için başlattığımız Çağrankaya içme suyu gölet projesinin yapım aşamasında çalışmalar gayretli bir şekilde devam ediyor. Hava şartlarının elverdiği süre içerisinde zaman kaybetmeden arkadaşlarımız gövdeyi oluşturacağımız alan içerisinde kazı çalışmalarını sürdürüyor. Gelecek yıl nasipse gövde beton çalışmalarına başlamış olacağız ve bununla beraber 2025 yılı sonu gibi gölet ortaya projemiz ortaya çıkmış olacak. Yapılan içme suyu göleti ile beraber ileriki yıllarda gerek su kaynakları azaldığı zaman gerekse şubat ayında yaşanan donmalarda su veremediğimiz yüksek kesimlere bu gölet sayesinde su vermiş olacağız. Küresel ısınmanın konuşulduğu bu yıllarda gelecek 50 yılımızı garanti altına alabileceğimiz bir imkanı Rize’de ki vatandaşlarımıza sağlamış olacağız. Bu projeyi hayata geçirmemize destek veren başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, ilgili bakanlığımıza ve DSİ yetkililerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Haber : DERYA ÇATAN

Yorum Yap

Borçka Karagöl Tabiat Parkı 600 binden fazla turisti ağırladı

Borçka Karagöl Tabiat Parkı 600 binden fazla turisti ağırladı

  • 0
  • 0
Serdar Serdar’ın cenaze programı belli oldu

Serdar Serdar’ın cenaze programı belli oldu

  • 0
  • 1

Hangi dağ, Rize sınırları içerisinde yer almaz?