Rize'deki dolandırıcılık operasyonunda bir kişi tutuklandı

Rize'deki dolandırıcılık operasyonunda bir kişi tutuklandı

  • 0
  • 0

Rize'de kendisini polis olarak tanıtarak, vatandaşları dolandırdığı tespit edilen 2 şahıstan biri tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Rize İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, İyidere İlçe Emniyet Amirliğine müracaatta bulunan bir vatandaşın, kendisini polis olarak tanıtan kişi tarafından telefonla arandığı, FETÖ/PDY iltisaklı kişilerce vatandaşın kimliğini kullanılarak çeşitli kuyumculardan altın alındığını ve kendisinde bulunan ziynet eşyalarını teslim etmesi gerektiğinin söylenmesi üzerine çalışma başlatıldığı belirtildi.

Açıklamada söz konusu çalışmalar kapsamında; 6 adet 22 ayar bilezik, 1 adet altın kelepçeli bilezik, 1 adet altın zinciri ile birlikte reşat tam altın, 1 adet zinciri ile birlikte altın kolye, 1 çift altın küpe, 4 adet altın yüzük, 1 adet altın tuğralı künye, 6 adet çeyrek altın, 3 adet yarım altın ve 5 bin TL nakit paranın kendisini arayan şüpheli şahsa teslim edildiğinin anlaşıldığı kaydedildi.

İyidere İlçe Emniyet Amirliğince yapılan çalışmalar neticesinde gözaltına alınan 2 şüpheliden birinin tutuklanarak gönderildiğinin aktarıldığı açıklamada, toplam 348 bin 400 TL değerindeki altın ile 5 bin TL nakit paranın tam ve eksiksiz olarak ele geçirilerek, vatandaşa teslim edildiği bildirildi.

Açıklamada, bu tür dolandırıcılık girişimleri konusunda vatandaşlara uyarılarda bulunularak, "Sizleri telefonla arayarak kendilerini polis, asker, savcı olarak tanıtıp adınız veya banka hesabınız FETÖ/PDY terör örgütüne karıştı diyerek sizden altın, para isteyen şahıslara itibar etmeyiniz. Böyle bir durumda 112 Acil Çağrı Merkezini arayınız veya en yakın kolluk kuvvetine müracaat ediniz." ifadeleri kullanıldı.

Haber : Zeynep Kopuz

Yorum Yap

Karabük'te kontrplak fabrikasının temeli atıldı

Karabük'te kontrplak fabrikasının temeli atıldı

  • 0
  • 0
Kamikaze dron AZAT göreve hazır

Kamikaze dron AZAT göreve hazır

  • 0
  • 0

ADNKS 2022 yılı verilerine göre Rize'nin yaş ortalaması kaçtır?