Rize'de TYP ile 230 kişi işe alınacak

Rize'de TYP ile 230 kişi işe alınacak

  • 0
  • 0

Rize'de İŞKUR ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle, temizlik hizmetleri için merkez ve ilçelerde 230 kişi Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında istihdam edilecek.

Rize İŞKUR'dan yapılan açıklamada, başvuruların; 24-26 Eylül tarihleri arasında 'esube.iskur.gov.tr', 'e-Devlet' veya 'ALO-170' üzerinden yapılacağı ifade edildi. 

Açıklamada, noter kurasının ise 30 Eylül Pazartesi günü, saat 15:00’de Ali Metin Kazancı Rize Lisesi Konferans Salonu’nda yapılacağı kaydedildi.

Çalışma Tarihi ve Başvuru Şartları
Çalışma süresinin 1 Ekim 2014 -28 Mart 2025 tarihleri arasındaki 6 aylık süreçte olacağının aktarıldığı açıklamada, başvuru şartları ise şu şekilde belirtildi:

1- Kuruma kayıtlı olmak 
2- 18 yaşını tamamlamış olmak; TYP’ye başvurduğu tarihte kişinin 18 yaşını tamamlayarak 19 yaşından gün almış olmasını ifade eder. 
3- Emekli ve malul aylığı almamak 
4- Öğrenci olmamak (açık öğretim öğrencileri hariç) 
5- TYP’lere programa devam süresince Adres Kayıt Sistemine göre (AKS) aynı adreste ikamet eden kişilerden yalnızca birisi katılabilir. 
6- Adres Kayıt Sistemine (AKS) göre aynı adreste oturanların, programa başlangıç tarihi dikkate alınarak ulaşılabilen en yakın döneme ait gelir getirici bir işte çalışma sonucu elde ettikleri toplam kazançlarının asgari ücret tespit komisyonu tarafından belirlenen bir aylık asgari ücretin net tutarının bir buçuk (1,5) katını aşması halinde söz konusu adreste oturan kişiler TYP’ye katılamaz. 
7- 27 Eylül 2017’den sonra bir katılımcı TYP’den en fazla dokuz ay yararlanabilir. İki TYP arasında bekleme süresi aranmaz.

Haber : HÜSEYİN ÇATAN

Yorum Yap

Rizespor taraftarı Narin Güran'ı unutmadı

Rizespor taraftarı Narin Güran'ı unutmadı

  • 0
  • 0
2 zanlının üzerinde ruhsatsız silah bulundu

2 zanlının üzerinde ruhsatsız silah bulundu

  • 0
  • 0

Rizespor futbol tarihinde en fazla forma giyen futbolcu kimdir?