Rize'de tartışma yaratan süslemenin, tamamlanması bekleniyor

Rize'de tartışma yaratan süslemenin, tamamlanması bekleniyor

  • 0
  • 1

Rize'de Şimal AVM'nin dış cephesine yerleştirilen, bazı kesimlerin haç işaretine benzediği yönünde tepki gösterdiği ve bu nedenle kaldırıldığı yönünde haberler çıkan yılbaşı süslemesinin, tamamlandıktan sonra ışıklandırılmasının yapılacağı öğrenildi.

Şimal AVM'nin dış cephesine yerleştirilen yılbaşı süslemesi tartışmalara neden oldu. Bazı açılardan haç işaretine benzediği yönündeki iddialar tepkilere yol açtı.

AVM yönetimi ise belli bir açıdan çarpıtılarak paylaşılan fotoğrafların gerçeği yansıtmadığını ifade ederek, ışıklandırma projesinin henüz tamamlanmadığını vurguladı.

Sosyal medyada, gelen tepkiler üzerine AVM'nin süslemeyi kaldırdığı yönünde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığı ifade edilerek, hediye paketi konsepti taşıyan projenin tamamlanmasının ardından ışıklandırılmasının yapılacağı belirtildi.

Haber : ZEYNEP KOPUZ

  • Misafir

    Misafir

    Değerli müslüman kardeşlerimiz, Her yılbaşı müslüman lar için bir imtihan dönemidir.Tarafımızı seçmek,kimliğimizi göstermek,ecnebi adetlerinin müslüman toplumu istilasına karşı cihad ruhuyla mücadele vaktidir.Aile,akraba, mahalle ve şehir dairemizde;elimiz,dilimiz,kalbimiz ve fiili duruşumuzla tavır alma zamanıdır.Dikilen çam ağaçlarina ve kutlama görüntüleri ne gereken tepkiyi gösterelim... Günahlari terk etmek vaciptir,bir vacibi işlemek binler sünnet lere mukabil sevabı var ..Peygamber Efendimiz (s.a.v) şöyle buyurdular: "Bizden başkasına benzemeye çalışanlar bizden değildir. Yahudi ve hristiyanlara benzemeyin! Yahudilerin selamlaşması parmak işaretiyledir, hristiyanların selamlaşması ise el ile işaret etmekten ibarettir." (Tirmizî, İsti'zân, 7/2695 Bütün hayatını imansızlık cereyanları ile mücadele ile geçiren asrın alimi Bediüzzaman şöyle diyor: Ey bu vatan gençleri” Frenkleri taklide çalışmayınız! Âya, Avrupa'nın size ettikleri hadsiz zulüm ve adavetten sonra, hangi akıl ile onların sefahet ve bâtıl efkarlarına ittiba edip emniyet ediyorsunuz? Yok! Yok! Sefihane taklid edenler, ittiba değil, belki şuursuz olarak onların safına iltihak edip kendi kendinizi ve kardeşlerinizi idam ediyorsunuz. Âgâh olunuz ki, siz ahlâksızcasına ittiba ettikçe, hamiyet davasında yalancılık ediyorsunuz!.. Çünki şu surette ittibanız, milliyetinize karşı bir istihfaftır ve millete bir istihzadır! هَدَينَا اللّٰهُ وَ اِيَّاكُمْ اِلَي الصِّرَاطِ الْمُسْتَقِيمِ Mesnevî-i Nurîye(Risale i nur külliyatı)

    Cevap yaz
    08.12.2023 14:04
Yorum Yap

Rize'de en çok döner ve köfte tercih ediliyor

Rize'de en çok döner ve köfte tercih ediliyor

  • 0
  • 0
Silahlı kavgaya ilişkin 2 kişi tutuklandı

Silahlı kavgaya ilişkin 2 kişi tutuklandı

  • 0
  • 0

Rize halk kültüründe 'Kocakarı yılbaşısı' olarak bilinen tarih nedir?