Rize'de merakla beklenen içme suyu projesi tamamlandı

Rize'de merakla beklenen içme suyu projesi tamamlandı

  • 0
  • 0

Rize'nin batı ilçelerindeki içme suyu sorununu çözmesi hedeflenen Varda İçme Suyu Projesi tamamlandı.

Varda İçme Suyu Yapım Bakım Onarım ve İşletme Birlik (Varda Birliği) Başkanı Sabit Karafazlı, konuya ilişkin olarak yapmış olduğu açıklamada, Rize’nin batıdaki ilçeleri olan İyidere, Derepazarı, Kalkandere'yle birlikte Kendirli beldesi, 39 köy ve Trabzon'un Of ilçesine bağlı 3 mahallenin (Ağaçseven, Başköy ve Keler) içme suyu sorununu çözecek olan Varda İçme Suyu Projesi'nin tamamlandığını açıkladı.

Projenin geçici kabullerine başlandığını aktaran Karafazlı, "Yaklaşık 40 bin nüfusun ihtiyacını karşılayacak olan su projemiz Allah’a şükürler olsun bitmiştir. Birinci etap olan ana şebeke hattı 60 kilometre, 2. etap 87 kilometre ve 3. etap olan 29 su deposu bugün itibarı yapımı sona ermiştir. Ayrıca 4 adet ana depomuzda bitmiş durumdadır. Branşmanlar, vantuzlar, kapkajlar ve maslaklar da bitirilmiş elektronik sistemde de sona gelinmiştir” dedi.

Karafazlı, süreç içerisinde çok zorluklar yaşadıklarını belirterek, "Bu süreçte meydana gelen yangınlar, pandemi süreci, savaşlar ve asrın depreminin yanında dünya genelinde yaşanılan ve ülkemizi de etkileyen ekonomik krizlere rağmen projemiz devam etmiş ve sona erdirilmiştir. Cumhurbaşkanımızın himayelerindeki, kendisine halkımız adına şükranlarımızı arz ediyorum. Projeye emeği geçen tüm bakanlarımıza, milletvekillerimize, il başkanlarımıza, valilerimize, kaymakamlarımıza, belediye başkanlarımıza, muhtarlarımıza, halkımıza, bürokratlarımıza ve mühendislerimiz ile yüklenici firmalara ve de çalışan emeği geçen herkese teşekkür ediyor, şükranlarımı iletiyorum. Herkes su hayattır öğretisi ile hareket etmiştir. Allah’a hamdolsun bize nasip etti.” ifadelerini kullandı.

40 ila 50 yıllık köy içi su şebeklerini de en kısa sürede yenileyeceklerini kaydeden Karafazlı, "Ayrıca birliğin sürdürülebilirliği için 1,7 MV HES projemizi de hayata geçireceğiz. Etüdünü yapmış durumdayız. Hayırlı uğurlu olsun." diye konuştu.

Haber : HÜSEYİN ÇATAN

Yorum Yap

Rize’de işçi alımı başvurularında son 2 gün

Rize’de işçi alımı başvurularında son 2 gün

  • 0
  • 0
Rize’de uyuşturucu operasyonu: 5 gözaltı

Rize’de uyuşturucu operasyonu: 5 gözaltı

  • 0
  • 0

'Mecnun Çınar' karakteriyle tanınan Rizeli oyuncu ve yönetmen?