Rize'de likapa hasadına başlandı

Rize'de likapa hasadına başlandı

  • 1
  • 0

Rize'nin yemyeşil doğasında, her yıl olduğu gibi bu yıl da maviyemiş likapaların hasadına başladı.

Bölgenin eşsiz iklimi ve toprak yapısı sayesinde yetişen bu değerli meyve, hem yerel halkın hem de ziyaretçilerin büyük ilgisini görüyor.

Doğanın Şifası Sofralarımızda
Maviyemiş likapa, sadece lezzetiyle değil, aynı zamanda içeriğindeki zengin besin değerleriyle de ön plana çıkıyor. Antioksidan deposu olan bu meyve, göz sağlığı, beyin sağlığı, kalp sağlığı ve bağışıklık sistemi gibi birçok alanda vücudumuza fayda sağlıyor.

Rize'de Likapa Nasıl Yetiştiriliyor?
Rize'nin yüksek rakımlı bölgelerinde yetişen maviyemiş likapa, tamamen doğal koşullarda yetişiyor. Üreticiler, bu değerli meyveyi özenle topluyor ve en kısa sürede tüketiciye ulaştırıyor.

Likapa Nasıl Tüketilmeli?
Maviyemiş likapayı taze olarak tüketebileceğiniz gibi reçel, marmelat, smoothie, yoğurt ve çeşitli tatlılarda da kullanabilirsiniz. Ayrıca, kuru olarak da tüketilebilir.

Rize'ye Gelip Likapayı Tadın
Eğer siz de doğanın bu mucizevi lezzetini tatmak istiyorsanız, Rize'ye gelerek maviyemiş likapayı taze olarak deneyebilirsiniz. Aynı zamanda, bölgenin eşsiz doğasında yürüyüş yaparak ve farklı lezzetleri keşfederek unutulmaz bir tatil geçirebilirsiniz. Likapa bölgede Temmuz ayı ortalarında başlayıp Ağustos ayının sonuna kadar toplanabiliyor. Rize’den ayrıca likapadan yapılan reçellerden alabilirsiniz.

Çağrankaya halkı yıllarca emek harcıyor
Rize'nin İkizdere ilçesinde yaşayan Çağrankaya halkı, her yıl olduğu gibi bu yaz da doğanın sunduğu şifalı bitkilerden birini toplamak için günlerce emek harcıyor. 

Özellikle likapa, bölge halkı tarafından hem besin hem de şifa kaynağı olarak görülüyor.

Rize'de yaşayan İrfan Balcı, eşinin sağlık sorunları nedeniyle likapayı yakından tanıyor. 

Yaz aylarında yaylaya çıkan Balcı, eşine ilaç niyetine likapa topluyor. "Eşimin hastalığı için birçok tedavi denedik. Doktorumuzun önerisiyle likapayı tüketmeye başladıktan sonra durumunda önemli ölçüde iyileşme gördük. Likapa, bizim için adeta bir mucize oldu" diyor.

Haber : DERYA ÇATAN

Yorum Yap

Kontrolden çıkan otomobil bina boşluğuna düştü: 1 ölü, 1 yaralı

Kontrolden çıkan otomobil bina boşluğuna düştü: 1 ölü, 1 yaralı

  • 0
  • 0
30 yıldır kurmalı mekanizmayla çalışan saatlerin tamirini yapıyor

30 yıldır kurmalı mekanizmayla çalışan saatlerin tamirini yapıyor

  • 0
  • 0

Türk Sanat Müziği'ne unutulmaz eserler kazandıran Rizeli bestekar?