Rize'de kahverengi kokarca ile mücadele çalışması sürüyor

Rize'de kahverengi kokarca ile mücadele çalışması sürüyor

  • 0
  • 0

Rize'de kahverengi kokarca böceğine (halyomorpha halys) karşı mücadele yöntemlerine yönelik eğitim toplantısı yapıldı.

Rize İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü tarafından Ardeşen İlçe Müdürlüğü ile koordineli olarak Ardeşen Belediyesi toplantı salonunda muhtarların ve üreticilerin katıldığı eğitim ve yayım toplantısı düzenlendiği belirtildi. 

Açıklamada, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personellerince, zararlı türe ait bilgilendirme sunumunda; böceğin zarar şekli, çoğalması, yaşam döngüsü gibi konuların yanı sıra; böceğin kış dönemini kışlak olarak geçirdiği ev, ahır, odunluk gibi kapalı ortamlarda toplandığı ifade edilerek, böceklerin imha edilmesinin önemine değinildi. 

Yapılan mekanik mücadele ile popülasyonunun azaltılabileceği vurgusunun yapıldığının aktarıldığı toplantıda, zararlıya karşı biyolojik mücadele amaçlı faydalı böcek olan trissolcus japonicus'un doğaya salımının Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından popülasyon yoğunluğunun fazla olduğu Hopa ve Fındıklı ilçesinden başlatıldığına da değinildi. 

Açıklamada zararlıya karşı bilgi ve mücadele yöntemleriyle ilgili liflet ve afişler katılımcılarla paylaşıldığı, İl ve İlçe Müdürlüklerince yayım ve bilgilendirme toplantılarının da devam edeceği bilgisi paylaşıldı.

Haber : HÜSEYİN ÇATAN

Yorum Yap

Ağaçların altına gizlenmiş uyuşturucu madde ele geçirildi

Ağaçların altına gizlenmiş uyuşturucu madde ele geçirildi

  • 0
  • 0
Türkiye genç nüfusuyla Avrupa'da fark yaratıyor

Türkiye genç nüfusuyla Avrupa'da fark yaratıyor

  • 0
  • 0

WWF tarafından koruma altına alınması gereken bölge olarak belirlenen Fırtına Vadisi'ndeki alan hangisidir?