Rize'de endişeye neden olan balık ölümleri bu yüzdenmiş

Rize'de endişeye neden olan balık ölümleri bu yüzdenmiş

  • 0
  • 0

Rize'de dün birçok balıkçı barınağı ve sahilde görülen ölü balıklar, bölge halkı arasında paniğe yol açmıştı. Yapılan incelemeler sonucunda, balık ölümlerinin nedeninin, bir balıkçı motorundaki teknik arızadan kaynaklandığı belirlendi.

Avlanan bir balıkçı motorunda, ağı çeken mekanizmanın arızalanması sonucu denize bir miktar balık döküldü. Bu balıklardan bazıları öldü ve kıyıya vurdu. Sabah saatlerinden itibaren özellikle Müftü Mahallesi'nde kıyıya vuran yüzlerce palamut balığı, çevrede kötü kokuya ve ciddi bir çevre kirliliğine neden oldu.

Yaşanan bu durumun av yasağının bitimi ardından ilk gece yaşandığını belirten Rize Deniz Ürünleri Avcıları Üreticileri Birliği Başkanı Muharrem Hamza, “Balıkçılık av sezonu hayırlı olsun. Bu sezona çok iyi başladık. Beklediğimizden fazla balık var çok şükür. Bu durum hem balıkçıları hem de vatandaşları mutlu edecek. Av yasağının kalkmasıyla beraber balıkçı arkadaşlarla birlikte ava çıktık. Bir balıkçı motorunda, ağı çeken mekanizmanın arızalanması sonucu denize bir miktar balık döküldü. Bu balıklardan bazıları öldü ve kıyıya vurdu. Bu durum istenmeyen nedenlerle meydana geldi. Gerekli önlemleri aldık. Böyle bir durum bir daha yaşanmasın diye gerekli denetlemeler yapılıyor. Yaşanan çevre kirliliği ve kötü koku nedeniyle şikayetler ulaştı. Bizde ilgili kurumlarla iletişime geçerek gerekli işlemlerin ve temizliğin yapılması için hassasiyet gösterilmesini istedik. Yaşanan bu olumsuz durumdan dolayı üzgünüz. Gerek Rize Deniz Ürünleri Avcıları Üreticileri Birliğimiz gerekse ilgili kurumlarla olumsuzluklardan uzak bir av sezonu geçmesi için, vatandaşlarımıza taze balığı ulaştırmak için her türlü çalışmayı yapacağız” dedi.

Haber : HÜSEYİN ÇATAN

  • 0
  • 0
Yorum Yap

Avukat Sancaktutan adaylığını duyurdu

Avukat Sancaktutan adaylığını duyurdu

  • 1
  • 0
Küçük Narin’in ölümü, sosyal medyada içerik malzemesi oldu

Küçük Narin’in ölümü, sosyal medyada içerik malzemesi oldu

  • 0
  • 0

'Hökelendim' diyen bir Rizeli neyi kast ediyordur?