Rize'de dilendirilen çocuklar yakalandı

Rize'de dilendirilen çocuklar yakalandı

  • 0
  • 0

Rize'de, aileleri tarafından sokaklarda vatandaşlardan para istemeleri için gönderilen çok sayıda çocuk Zabıta Ekipleri tarafından yakalandı.

Rize Belediyesi'ne gelen şikayetler üzerine harekete geçen Zabıta ekipleri, ilin çeşitli bölgelerinde sokaklarda duygularını sömürerek para toplayan çocukları tespit edip topladı.

Üzerlerinden yüklü miktarda para çıkan çocukların aileleri de çağrılarak emniyete teslim edildi. Konuyla ilgili olarak çocukların bilgileri Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü'ne gönderildi.

Rize Belediyesi Zabıta İl Müdürü Ali Osman Demir yaptığı açıklamada vatandaşları uyararak şunları söyledi: "Duygu sömürüsü yaparak sizden para toplayan kişilerin oyununa ortak olmayın. Bu çocuklar ne yazık ki anne babalarının veya bakımını üstlenen kişiler tarafından sokaklarda dilendirilmek için eğitiliyorlar. Çocukların yeri anne babalarının yanıdır. Onlar bu şekilde çalışıyormuş gibi sokaklarda bunu iş olarak kabul ettirilmişler. Bu çocuklara para vererek onları daha da teşvik ediyoruz. Biz gerekli denetimlerimizi sıklaştırarak yapacağız. Bu konuda vatandaşlarımızla iş birliği içinde olmalıyız."

Sokaklarda dilendirilen çocukların korunması ve ailelerine yönelik gerekli adımların atılması bekleniyor. Vatandaşlara da bu konuda duyarlı olmaları ve dilendirici çocuklara para vermemeleri konusunda çağrıda bulunuluyor.

Haber : DERYA ÇATAN

Yorum Yap

Terastan düşen kadının ölümüne ilişkin yargılanan sanığa beraat

Terastan düşen kadının ölümüne ilişkin yargılanan sanığa beraat

  • 0
  • 0
Çaykur Rizespor'un en istikrarlı futbolcuları

Çaykur Rizespor'un en istikrarlı futbolcuları

  • 0
  • 0

Hacı Mehmet Şelalesi, hangi ilçededir?