Rize'de Cumhuriyet'in 100. yılı törenle kutlandı

  • 3
  • 0

Rize'de, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet'in 100. yılı kapsamında kutlama töreni düzenlendi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Rize’de de büyük coşkuyla kutlandı. 

Dün Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başlayan kutlamalar bugün de Rize Valiliği Tören alanında gerçekleştirilen programla devam etti. 

Kutlama programı öncesinde Vali İhsan Selim Baydaş ve Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin’in İl protokolünü kabulü ile tebligat töreni gerçekleştirildi. 

Rize Valiliği Tören alanında gerçekleştirilen 100. yıl kutlama töreni Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ardından Vali İhsan Selim Baydaş, Belediye Başkanı Rahmi Metin, Rize halkı, protokol ve öğrencilerin bayramını kutladı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajının okunduğu kutlama töreni, Mehteran gösterisi, karate gösterisi, kompozisyon, şiir ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin takdim edilmesi, halk oyunları gösterisi, Rize Jandarma Komando Asayiş Bölük Komutanlığı tüfekli hareket gösterisi, Jandarma arama ve kurtarma köpeği ile uyuşturucu madde arama köpeği gösterisi, geçit Töreni ile devam etti. 

Kutlama töreninde günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Vali İhsan Selim Baydaş yaptı. 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama törenine, Vali İhsan Selim Baydaş eşi Zeyneb Baydaş, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, eşi Fatma Metin, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Patlak, Adalet Komisyonu Başkanı Yasin Temel, Rize İdare Mahkemesi Başkanı Ergün Coduroğlu Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz,  Rize Baro Başkanı Ümit Peçe, Vali Yardımcıları Murat Öztürk Hatice Cemre İncesu, Hüseyin Aydın, İl Emniyet Müdürü Murat Türesin, İl Jandarma Komutanı Ali Güngör, kurum amirleri, kolluk kuvveti personeli, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Haber : ZEYNEP KOPUZ

Yorum Yap

Ege Denizi'nde 4,5 büyüklüğünde deprem

Ege Denizi'nde 4,5 büyüklüğünde deprem

  • 0
  • 0
Çatıdan düşen işçi ağır yaralandı

Çatıdan düşen işçi ağır yaralandı

  • 0
  • 0

Rize-Artvin Havaalanı hangi tarihte kullanıma açılmıştır?