Rize'de çocukları zorla dilendirilen şahıslar yakalandı

Rize'de çocukları zorla dilendirilen şahıslar yakalandı

  • 0
  • 1

Rize'de çocukların kullanıldığı duygu sömürüsü ve dilencilik faaliyetlerine yönelik kapsamlı bir operasyon gerçekleştirildi. Rize Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan bu başarılı operasyonda, çocukları bu yasa dışı eylemlere zorlayan şahıslar ile birlikte çok sayıda kişi yakalandı.

Rize'de vatandaşların duyarlılığı sayesinde ortaya çıkan bu çirkin tablo, yetkilileri harekete geçirdi. Belediye Zabıta ekipleri, vatandaşlardan gelen ihbarlar doğrultusunda yaptığı titiz çalışmalar sonucu, çocukların dilendirme amacıyla kullanıldığı birçok noktayı tespit etti. Yapılan baskınlarda, çocuklar ve onları bu duruma düşüren şahıslar gözaltına alındı.

Yakalanan çocuklar ve şahıslar hakkında yasal işlem başlatılırken, çocuklar emniyet müdürlüğü ve aile sosyal hizmetler il müdürlüğüne teslim edildi. Çocukların sağlık durumları kontrol edilirken, psikolojik destek almaları için gerekli tedbirler alındı.

Zabıta Müdürlüğünde Açıklama

“Çocuk işçiliği ve dilenciliğin kabul edilemez bir durumdur. Çocuklarımızın geleceğiyle oynayan bu kişilere karşı mücadelemiz kararlılıkla sürecek. Bu tür olaylara karşı vatandaşlarımızın duyarlı olması ve yetkililere bilgi vermesi büyük önem taşıyor.” denildi 

Uzmanların Görüşleri:
Çocuk psikologları, çocukların dilendirmeye zorlanmasının onların gelişimlerini olumsuz etkilediğini belirterek, bu durumun çocuklarda psikolojik sorunlara yol açabileceğini ifade etti.

Haber : DERYA ÇATAN

  • Misafir

    Misafir

    Kişilerin akıbeti ne. Son şikayet ettigim muhtar diyerek para topalayan adam icin 3 kez mahkemeye çıktım. Kendisi yoktu. Adalet nerdesin sen gören var mı

    Cevap yaz
    18.08.2024 17:51
Yorum Yap

MEB'den LGS kapsamındaki merkezi sınavla ilgili açıklama

MEB'den LGS kapsamındaki merkezi sınavla ilgili açıklama

  • 0
  • 0
Çaykur Rizespor 2024 transferleri

Çaykur Rizespor 2024 transferleri

  • 0
  • 0

Rize'de çayın yanında ek gelir amacıyla üretimi yapılan meyve hangisidir?