Rize'de çocuk acil servisleri doldu taştı

Rize'de çocuk acil servisleri doldu taştı

  • 0
  • 0

Rize'de artan grip vakalarıyla birlikte çocuk acil servislerinde yoğunluk yaşanırken, İl Sağlık Müdürlüğü 5 hekimin 24 saat esaslı olarak hastalara hizmet verdiğini belirtti.

Rize İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, çocuk acil servisinde 4 hekim, yataklı çocuk servisinde de 1 hekim olmak üzere 24 esaslı görev yapıldığı aktarılarak, "Ayrıca bunlara ilaveten normal mesai günlerinde 5 çocuk poliklinikliğinde ortalama 500’e yakın çocuğumuza, ilaveten 4 çocuk yan dal polikliniğinde (nefroloji, endokrinoloji, kardiyoloji ve yenidoğan) de her gün ortalama 150’e yakın çocuğumuzda sağlık hizmeti almaktadır." denildi.

Açıklamada, son günlerde ülke ve il genelinde hızla tırmanışa geçen grip ve benzeri hastalıkların artışıyla hasta sayılarının da çok artarak, kapasitenin zorlandığı vurgulandı.

Bu durumu tolere edebilmek için il genelindeki aile hekimi uzmanlarından da çocuk acil servislerine görevlendirildiğinin belirtildiği açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Tüm tedbirlere rağmen hasta sayısının çok artmasından dolayı sağlık birimlerimizde yoğunluk oluştuğu aşikardır. Bu sebeple vatandaşlarımızın kişisel koruyucu tedbirlere azami dikkat etmesi, özellikle mümkün mertebe kalabalık ortamlarda bulunmaması, el hijyeni dikkat edilmesi, hasta iken mutlakla maske takılması, hastalık belirtisi gösteren çocukların okullara gönderilmemesi ve yine en ufak bir hastalık belirtisinde dahi yaşlılarımız ve kronik hastalığı olan vatandaşlarımızın korunması gerektiğini asla unutmamalıyız."

Haber : MELDA AYSU

Yorum Yap

Işıkhan'dan, asgari ücrete Ara zam açıklaması

Işıkhan'dan, asgari ücrete Ara zam açıklaması

  • 0
  • 0
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı atama kararı Resmi Gazete'de

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı atama kararı Resmi Gazete'de

  • 0
  • 0

Hangi futbolcu Ç. Rizespor'da '53' numaralı formayı giymemiştir?