Rize'de başkasının odunlarını Kur'an kursuna bağışladı

  • 0
  • 1

Rize'nin Güneysu ilçesine bağlı Selamet köyünde akrabasına "Kaldır" dediği odunların arazisinden kaldırılmadığını gören şahıs, hepsini Kur'an kursuna bağışladı. Odunların sahibi ise "Bana o odunları geri almak yakışmaz, bana şimdi paralarını verecek" dedi.

Güneysu ilçesine baÄŸlı Selamet köyünde 2023 yılında ÅŸiddetli yağışlar sonrası meydana gelen heyelanda yıkılan gürgen aÄŸacını YaÅŸar Kandemir sobada yakılacak boyutta kesti. Taşıtmak istediÄŸi odunlar için iÅŸçiler çok para isteyince Kandemir'in çocukları ‘Biz taşırız' dedi. Odunların olduÄŸu yer arazinin su akarına denk geldiÄŸi için ise akrabası Hüseyin Kandemir biran evvel kaldırılmalarını istedi. Ä°ddiasına göre odunlar uzun süre kaldırılmayınca kendisi taşıtan Hüseyin Kandemir, köydeki Kur'an kursuna bağışladı. YaÅŸar Kandemir'in iddiasına göre ise odunları kendisinden izinsiz alındı. Odunların önüne döküldüÄŸü Kur'an kursunun hocası ne yapacağını ÅŸaşırarak, "Odunları içeriye bile almadık, kim döktü buraya belli deÄŸil, gelip alsınlar" dedi. 

“Benim hakkımı hoca verecek” 
Cami hocası olan akrabası Hüseyin Kandemir'in odunları kendisine sormadan Kur'an kursuna bağışladığını söyleyen YaÅŸar Kandemir, “Ben bu odunları kesim ve belirli bir mevkiye kadar getirdim. Orada kaldı ve ‘AÅŸağıya kadar taşıyacaksın' bu odunları dedi. Sonra aldı, Kur'an kursuna kendi kafasına göre verdi. Ben burada maÄŸdur oldum. Benim odunlarım çalınarak buraya döküldü. Sen bir hocasın ve caminin heyetindensin. Bunlar çalıntı. Ben maÄŸdurum. Åžu odunlarımdan dolayı davacıyım” dedi.

“Ben kurs kapısından odun almam” 
Akrabası Hüseyin Kadnemir'den odunlarını arazisinden yuvarlamak için izin istediÄŸini ve onun da önce müsaade edip, sonra vazgeçtiÄŸini belirten Kandemir, “Bu aÄŸaç rüzgârdan yıkıldı. Ben Hüseyin hocanın kapısını çaldım. Ona bu odunları su kanalından aÅŸağıya yuvarlayabilir miyim diye sordum. O da izin verdi. Sonra geldi, 'Buradan aÅŸağıya yuvarlayamazsın' dedi. Mevcut su kanalı bu kadar deÄŸerli miydi? Bu odunlar orada kaldı. 15 gün geçti, ben iÅŸçi almaya gittim. Bana '4 bin liranı alırız' dediler. Gittik ki komÅŸular ‘Odunların orada yok' dedi. MeÄŸer odunları taşımış, arabasına yükleyip buraya getirmiÅŸ. Hiç kimseye haber vermemiÅŸ. Bana deseydi ki ‘AmcaoÄŸlu ben bunları buraya döküp masraf ettim. Sen bu odunların parasını ver, buradan al', o zaman el öpmelik olurdu. Ona ben hırsızdan baÅŸka bir ÅŸey demiyorum. Ben kurs kapısından odun almam, bana yakışmaz. O bana diyor '4 bin TL ver, odunları git al.' Bana bunu diyen de imam olan Hüseyin Kandemir. Bana ‘Odunları kursa indirdim, 4 bin lira ver git al onları' dedi. Ben de hırsıma yenildim ve ona vurdum. O benden davacı olmadı, ben de ondan davacı olmadım. Åžu anda ben hırsız oldukları için davacıyım. Ben bu odunumun bedelini istiyorum. Benim 15 bin TL'mi versin, hiçbir sorun kalmaz. Benim hakkımı hoca verecek” ifadelerini kullandı. 

“Ben hırsızsam git benden ÅŸikayetçi ol”
YaÅŸar Kandemir'e sürekli söylemesine raÄŸmen odunları almayınca böyle bir çözüme baÅŸvurduÄŸunu kaydeden akrabası Hüseyin Kandemir ise, “Bu arazinin tümü benim tapulu malımdır. Dedelerimiz eskiden gürgen aÄŸaçlarını pay ederdi. Bu aÄŸaçta normalde amcamın, YaÅŸar'a ait deÄŸil. Bu araziyle zaten bir alakası yok. Bu ÅŸahıs bana iftira atmaktadır. Bu gürgen aÄŸacı afet nedeniyle kopmuÅŸtur. Bu aÄŸaç sonrasında kesilmesi için amcam tarafından YaÅŸar Kandemir'e verilmiÅŸtir. Bu aÄŸacı kesmeye baÅŸladığı zaman gelip beni buldu. Ben de ona bu odunları arkanda taşıma, yuvarla ama buraya yuvarladığını 2 gün içinde alacaksın dedim. O da bana tamam dedi. 11. ayda bu odunları doÄŸramaya baÅŸladı. 12. ayda da odunları su kanalının oraya yığdı ve bıraktı. Ben her gün aradım. Aradığımda da alacağım diyordu. Sonrasında telefonlarıma bakmaz oldu. YaÄŸmur yağınca ben gece 1-2'de burada nöbet tutuyorum. Baktım yine alacağı yoktu. En son 4 kiÅŸi tuttum. O odunları da gittim kursun kapısına yığdım. Bana hırsız diyor. Ben hırsız olsam o odunları satarım. Ben hırsızsam git benden ÅŸikayetçi ol. Benim ona söylediÄŸim 4 bin TL de taşıma ücretiydi. O taşıma ücretini de ben istemedim, kursa ver dedim. Ben bu odunu indirip kapısına mı boÅŸaltacaktım. Bir de hocaya hırsız diyorsun” ÅŸeklinde konuÅŸtu. 

“Biz kimin getirdiÄŸini bilmiyoruz”
Kurs hocası Hasan Kalender, getirilen odunların kim tarafından getirildiÄŸini bilmediklerini söyleyerek, “Kurbanlar kesildi. Kursta kimse kalmadı. Sonrasında 4-5 gün sonra buraya geldik ve bu odunlar buradaydı. Biz kimin getirdiÄŸini bilmiyoruz. Biz bunları içeri de almadık. Hiçbir kurs hırsızlıkta yapmaz. Bir aydır bu odunlar burada” dedi. 

Haber : Ä°HA

Yorum Yap

Bin litre etil alkol ele geçirildi, 1 zanlı gözaltına alındı

Bin litre etil alkol ele geçirildi, 1 zanlı gözaltına alındı

  • 0
  • 0
Fed politika faizini 50 baz puan indirdi

Fed politika faizini 50 baz puan indirdi

  • 0
  • 0

Rizespor'un 'Tapucu' lakaplı futbolcu kimdir?