Rize'de balıkçıların barınak isyanı

Rize'de balıkçıların barınak isyanı

  • 0
  • 0

Rize’nin merkezinde bulunan İslampaşa Balıkçı Barınağı, kaderine terk edildi.

İslampaşa mahallesinde yıllardır o bölgedeki balıkçıların aktif olarak kullandığı 38 tane balıkçı barınağı, yıllar içinde yapıları deforme olarak kullanılamaz hale geldi.

“BİZE TAŞINMASI GEREKTİĞİ SÖYLENDİ”
Zarar gören barınak sahiplerinden Sefer Alan, konuyla ilgili gerekli kurumlara başvurduklarını ifade ederek, “Şikayetimizi bildirdik ancak. kurumdan gelen yazıda bize balıkçı barınağının otoyolun atlında olması ve oradan seken taşların oradaki kişilere zarar vereceği gerekçesiyle, bize buranın taşınması gerektiği yanıtı verdiler” dedi.

“YETKİLİLERDEN YARDIM BEKLİYORUZ”
Taşınmaz hususunda yanıt alamadıklarını ifade eden Alan, “Rize İl Özel İdarenin tuttuğu raporda binanın kullanılmaz halde olduğunu, ömrünü tamamladığını bildirdi. Güvenlik önlemlerini aldığımız takdirde binanın içini değil yine sadece dışını kullanabileceğimiz söylendi. Konuyu ilgili birimlere taşıdık Tarım İl Müdürlüğü bu barınakların, yıkıldıktan sonra başka bir yapılamayacağını söyledi. Biz otoyolun alt kısmında bulunan barınaklarımızın biraz daha dışa doğru alınarak yapılmasını istiyoruz. Bu konuda yetkililerden yardım bekliyoruz. Biz altyapısını hazırlayıp bize vermelerinin ardından farklı bir yerde barınaklarımızı yenileyerek, daha modern bir yerde inşa ederiz” sözleriyle şikayetini dile getirdi.

Haber : HÜSEYİN ÇATAN

Yorum Yap

6 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında 6 kişi yaralandı

6 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında 6 kişi yaralandı

  • 0
  • 0
Domuz saldırısına uğrayan kişi yaralandı

Domuz saldırısına uğrayan kişi yaralandı

  • 0
  • 0

Geleneksel yöre mimarisinde sıkça kullanılan ahşap çatı örgüsü?