Rize Ziraat Odası'nda dronla gübreleme

  • 1
  • 0

Rize Ziraat Odası, mülkiyeti kendine ait olan 15 dönümlük proje ve sera alanında dronla çay gübreleme uygulamasını denedi.

Rize Ziraat Odası'nın proje sahasında yapılan uygulama, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Ziraat Fakültesi ve Akdeniz Üniversitesi ile koordineli olarak gerçekleştirildi. 

RTEÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr  Mustafa Akbulut, çayda ihtisaslaşma kapsamında yürüttükleri çalışmalarda farklı ekipmanları deneme imkanı bulduklarını belirterek, "Bu konuda bölgemizde deneyeceğimiz dronla gübreleme çalışması kapsamında nasıl bir yol izleyeceğimizi görmüş olacağız. Bu konuda bizlerle beraber olan Akdeniz Üniversitesi'nden Prof.Dr. Murat Çanakçı ve Prof.Dr. Mehmet Topakçı da bizlere eşlik edip, gerekli bilgileri alıyorlar. Bizlerde inşallah bu konuda başarılı olacağımıza inanıyorum" dedi. 

Rize Ziraat Odası Başkanı Bünyamin Aslan ise daha önceleri bölgede dronla sıvı gübreleme yapıldığını ancak tam olarak başarı elde edilemediğini hatırlatarak, "Bizlerde bugün burada mülkiyeti odamıza ait olan 15 dönümlük sera ve proje alanında bir deneme yapacağız. Havadan çay tarlası üzerine dronla 25.5.10 gübre diye adlandırılan gübreyi vermiş olacağız. Hedefimiz, çay tarımında işçiliği en aza indirmek. Bu konuda Rize Ziraat Odası olarak elimizden ne geliyorsa yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Haber : Zeynep Kopuz

Yorum Yap

Türkiye'yi yine kavurucu bir yaz bekliyor

Türkiye'yi yine kavurucu bir yaz bekliyor

  • 0
  • 0
Kavga ihbarına gelen polisleri görünce kaçmaya çalıştılar

Kavga ihbarına gelen polisleri görünce kaçmaya çalıştılar

  • 0
  • 0

Rize halk kültüründe oyun şeklinde yapılan bir çeşit 'Güneş duası ve töreni'ne ne ad verilir?