Rize Ziraat Odası, ÇKS İçin Hafta Sonu da Açık Olacak

  • 1
  • 0

Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) başvurmak isteyen vatandaşlar, Rize Ziraat Odası'nda kayıtlarını yaptırırken, 2 Ocak 2024'te sona erecek başvuru işlemlerindeki yoğunluk nedeniyle hafta sonu da mesai devam edecek.

Tarım ve Orman Bakanlığınca üreticilere ait tarımsal faaliyetlerin ülke genelinde kayıt altına alınması ve çiftçilerin desteklerden yararlanması amacıyla oluşturulan ÇKS için 2024 yılı üretim başvuruları 2 Ocak 2024 tarihinde sona erecek. 

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Rize Ziraat Odası Başkanı Bünyamin Arslan, yoğunluk nedeniyle hafta sonunda da hizmet vereceklerini açıkladı.

Rize Ziraat Odası'ndan yapılan açıklamada ise gelen çiftçilerin detaylı olarak uzman kişiler tarafından bilgilendirildikten sonra gerekli kurum ve kuruluşlara yönlendirildiği kaydedildi.

Açıklamada, ÇKS yönetmeliğinde gerçekleştirilen son değişiklik ile mülkiyet ve mirasçılık sorunları nedeniyle tarımsal destek, hibe, tarımsal kredi ve devlet destekli tarım sigortalarından yararlanamayan üreticilerin bu imkânlardan faydalanacağı aktarılarak, "Bu kapsamda Rize Ziraat Odası görev ve sorumluluk gereğince faaliyet alanı içerisinde üreticilerine gerekli duyuruları ve bilgi akışını sağlamıştır. ÇKS kayıtlarında son gün olan 2 Ocak 2024 gününe kadar odamız bünyesinde hizmet vermeye devam edeceğiz" ifadeleri kullanıldı.

"Bazı Haklardan Nasıl Faydalanacağımızı Bilmiyorduk"
Öte yandan; ÇKS kaydı oluşturmak için Rize Ziraat Odası'na gelen vatandaşlar ise durumdan memnun olduklarını dile getirdi. 

ÇKS için belge hazırlayan çay müstahsili Sultan Reis, "Bazı haklardan nasıl faydalanacağımızı bilmiyorduk. Rize Ziraat Odası'nın bilgilendirmesi bizler için oldukça faydalı oldu. Bu uygulama ile gübre, mazot, tarımsal kredi gibi avantajlardan yararlanmış olacağız. Rize Ziraat Odası Başkanı Bünyamin Arslan ve burada çalışan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Haber : MELDA AYSU

Yorum Yap

Vali Baydaş Yeşilay yönetim kurulu toplantısına katıldı

Vali Baydaş Yeşilay yönetim kurulu toplantısına katıldı

  • 0
  • 0
Işıkhan'dan, asgari ücrete Ara zam açıklaması

Işıkhan'dan, asgari ücrete Ara zam açıklaması

  • 0
  • 0

Hacı Mehmet Şelalesi, hangi ilçededir?