Rize'ye oto galericiler sitesi açılıyor

  • 4
  • 3

Rize'nin sorunları arasında olan galericilerin kaldırım işgali konusu, oto galericiler sitesinin açılışıyla son bulacak.

Galericiler sitesinin yapılması planlanan alanda Rize Takip'e açıklamalar yapan Derepazarı Belediye Başkanı Selim Metin, galericilerin 6 ay önce kendisini ziyaret ettiğini belirterek: "Biz galerici esnafımızın müraacatlarını aldık. Biz de onların istedikleri şekilde belediye meclisimizden 30 dönüm bir yer tasis edilmesi için karar verdik. Yalnız bu alan şu anda hazır değil. Bu konularda yetkili kurumlardan destek bekliyoruz. Biz kendi imkanlarımızla bu çalışmaları yapıp galerici esnafımıza burayı tasis edeceğiz'' dedi.

Mete: Bina altındaki galeriler kaldırılacak

Rize'nin modern bir galericiler sitesine kavuşması için Derepazarı belediyesiyle görüşme halinde olduklarını belirten Rize Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet Mete, "Yeni yasaya göre bina altındaki galeriler kaldırılacak. Bu konuda Rize belediyesiyle bir dize görüşme gerçekleştirdik ve sonuç alamadık. Son olarak Derepazarı Belediyesiyle görüşme sağladık. Onlar bu projeye sahip çıktılar ve yap işlet modeliyle bize 30 dönümlük yeri tasis ettiler. Buranın takimatının yapılarak bize teslim edilmesi gerekiyor. Sonrasında arkadaşlarla kooperatif olarak üst yapısını yapıp bu alanın kirasını ödeyeceğiz. Bu konuda tüm siyasilerin desteğini bekliyoruz" diye konuştu.

Kurt: 50 adet dükkan ve sosyal tesisler yapılacak

Rize Galericiler Derneği Başkanı Mustafa Kemal Kurt, "Yapmak istediğimiz projede 50 adet dükkan ve sosyal tesisler var. Henüz arazi hazır değil. Bittikten sonra biz de çalışmalarımıza başlayacağız. Çiftekavak'ta modern bir sanayi sitesi yapıldı. Bu alan da oraya yakın. Biz galericiler iş yerlerimize çeki düzen verebileceğimiz bir üst yapının çabası içerisindeyiz. Burayı el birliğiyle tamamlayabilirsek Rize'ye çok güzel bir tesis kazandıracağız. Bu konuda bütün siyasilerin desteğini bekliyoruz. Her il sorununu belediye ile çözüyor ama burada öyle olmadı. Biz burada kendimiz bitirelim istiyoruz ama alt yapı noktasında sıkıntı yaşıyoruz" dedi.

Haber :

Rize'de de galericiler sitesinin yapılması isteniyor

Rize'de de galericiler sitesinin yapılması isteniyor

Rizeli vatandaşlar galerilerin şehrin dışına taşınmasını istiyor.

  • MAHALLELİ

    MAHALLELİ

    Bu milletin Sizlerden nedir çektiği ya...YILLARCA CAMİÖNÜ MAHALLESİNİ REHİN ALDINIZ.EN SON ÇAY APARTMANI VARDI O BİNAYA BİLE SEBEP OLAN GALERİCİLER VARDI.....ONLAR KENDİLERİNİ ÇOK İYİ BİLİYORLAR..YATACAK YERİNİZ YOK..O ZAMANLAR ÇAY APARTMANIN ALTINDA NE ARARSANIZ VARDI OTO GALERİCİLER,RENTECARCILAR,,OTO LASTİKÇİ...GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİNDEN PİSLİKTEN GÜRÜLTÜDEN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİLDİ.........BİNAYI YIKTILAR HALA DAHA ARSASINDAN İSTİFADE EDİYORSUNUZ...ÇIKIN GİDİN ARTIK MAHALLEMİZDEN ESKİ CAMİÖNÜ MAHALLESİNİ İSTİYORUZ BİZLER..

    Cevap yaz
    23.03.2023 09:16
  • Misafir

    Misafir

    Deniz kenarlarını insanların yürüyüş alanları olarak kullanılmasından yanayım

    Cevap yaz
    22.03.2023 11:42
  • Cyz

    Cyz

    Hepsi zengin,çoğunu Rize halkı tanıyor.Gariban parayı verecek.Zengin destek bekliyecek.Birde poz verecek siniz.Seçim yanaşıyor bir şey kaparız ?Yok öyle yağma

    Cevap yaz
    21.03.2023 18:31
Yorum Yap

Varesanovic: 6 puan değerinde bir maça çıkacağız

Varesanovic: 6 puan değerinde bir maça çıkacağız

  • 0
  • 0
14 yaşındaki Alperen her yerde aranıyor

14 yaşındaki Alperen her yerde aranıyor

  • 0
  • 0