Rize yaş çay sezonuna hazır

Rize yaş çay sezonuna hazır

  • 1
  • 1

Rize'de 2023 çay sezonunun başlamasına sayılı günler kala vatandaşlar ve çay fabrikaları hazırlıklarını sürdürmeye devam ediyor.

Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan bu sezonki yaş çay hazırlıklarına ilişkin açıklamalarda bulundu.
Bu yılki çay sezonunun mayıs ayının ilk haftası açılacağını tahmin ettiklerini söyleyen Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, “Bu sene hava sıcaklıklarından dolayı yaş çayda hızlı bir büyüme gerçekleşti. Beklentimiz geçen seneki gibi müstahsil, sanayici ve devlet açısından bayram havasında bir çay sezonu geçirmek. Vatandaşın, çiftçinin, sanayicinin ve tabi ki tüketicinin beklentileri var. Özellikle tüketicinin öncelikle kalite beklentisi var. Bizim de ana konumuz kalite. İnsanların para kazandığı, geçimini sağladığı çayı, değerli bir şekilde yönetmemiz ana amacımız olmalı. Bunun için Cumhurbaşkanımız geçen sene yüzde 70'lik bir artış verdi ve bu sene de yaş çay fiyatı için aynı beklenti içerisindeyiz. Böyle bir durum herkesi memnun edecektir" dedi.

"ÖZEL SEKTÖR DESTEKLENMELİ"
Dikkat edilmesi gereken konular arasında özel sektörün desteklenmesi gerektiğinin olduğunu belirten Erdoğan, "Geçen yılki gibi bu sene de özel sektör desteklenmeli. Bunun devam edeceğini öngörüyoruz. Öte yandan kuru çaya çok yumuşak geçişlerde olma şartıyla zam gerekli. Bu olmadığı zaman ayağın bir tarafı boş kalır. Tüm bunlar yapıldığı zaman gerçekten bayram havasında bir sezon geçiririz" diye konuştu.

Haber: Cansu Şalambar

Haber :

Yorum Yap

Otomobilin çarptığı motosiklet sürücüsü yaralandı

Otomobilin çarptığı motosiklet sürücüsü yaralandı

  • 0
  • 0
Rize'de geçtiğimiz ay 433 taşıtın trafiğe kaydı yapıldı

Rize'de geçtiğimiz ay 433 taşıtın trafiğe kaydı yapıldı

  • 0
  • 0

Cumhuriyet döneminde Çayeli'nin ilk ilçe adı neydi?