Rize Nurettin Gökduman’a veda etti

Rize Nurettin Gökduman’a veda etti

  • 0
  • 0

Rize’de 4 yıl görev yaptıktan sonra Kahramanmaraş Emniyet İl Müdürlüğüne atanan Nurettin Gökduman için veda programı düzenlendi.

Rize’de yaklaşık 4 yıl 7 ay görev yapan Rize İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman’ın veda programına Rize Vali V. Gülhani Ozan Sarı, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, bir çok davetli katıldı.

Veda programında açılış konuşmasını yapan Rize Baro Başkanı Ümit Peçe, İl Müdürü Nurettin Gökduman’a çalışmalarından Rize’ye katkılarından dolayı teşekkür ederek, “Görev süreci boyunca her kesimle iyi ilişkiler kurarak ilimizde kendi alanında önemi hizmetlere imza attı. Artık bir Rizeli gibi kendisini görüyoruz. Uzun yıllar burada görev yaptıktan sonra önemli bir ile tayin oldu. Kendisine yeni görevinde başarılar diliyoruz” dedi.    

GÖKDUMAN MÜDÜRÜMÜZ ARTIK RİZELİ
Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin ise konuşmasında il müdürünün Maraş gibi büyük ve güzel bir şehre tayin olduğu için kendi adına mutluluğunu dile getirerek, “Kahramanmaraş şehrimize, emniyet müdürü olarak atanması bizi ziyadesiyle mutlu etti. Kaldı ki müdür beyi de mutlu etti. Memleketine yakınlaşmış oldu. Onun da temennisiydi. Ama inanıyoruz ki biz orada da daha güzel görevler yapacağına ve Türkiye için emniyet teşkilatı için daha güzel yerlerde görev yapacağına inanıyorum. Rize'mize güzel hizmetlerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Müdürümüzün, samimiyetini içtenliğini hep hissettik. Oda bir Rizeli oldu. İnanıyorum ki Kemal Çeber valimize de dediğimiz gibi o Maraş'a gitse de bir tarafı duygularından her şekliyle bir taraf Rize’de kalacak. Rize'de arkadaşlarıyla, dostlarıyla beraber sürekli anılacağına inanıyorum. Rize’yi onun evi olarak nitelendiriyoruz. Bundan sonra da inşallah zaman zaman Rize'de müdürümüzü, ailesine, çocuklarını ağırlamayı canı gönülden isteriz” dedi.
 

RİZE HER  ANLAMDA ÇOK ÖZEL BİR VİLAYET
Rize Vali V. Gülhani Ozan Sarı, konuşmasında vedaların zor olduğunu ifade ederek, “Hazan mevsimi biz kamu görevlileri için bir miktar erken geliyor. Geçtiğimiz aylarda çok değerli valimiz sayın Kemal Çeber’i Gaziantep'e uğurlamıştık. Bugün de yine çok değerli bir mesai arkadaşımızın yaklaşık üç yıllık zaman hekimiyle birlikte çalıştığımız kıymetli emniyet müdürümüzü uğurluyoruz. Ülkemizin, güzel ve önemli şehirlerinden Kahramanmaraş'a görevlendirildi. Tabii bizler kamu görevlileri, özellikle görev yerleri çok sık değişen memurlarız.  Zaman zaman hiç bilmediğimiz coğrafyalarda, hiç bilmediğimiz insanların arasına atanırız. Öncesinde biraz karamsar, biraz tedirgin, belki biraz korkak tavırlar olur. Ancak o gittiğimiz yerlerde her daim gönlümüzde duygu dolu anları paylaştığımız insanlarla tanışırız. Orada görev süresi bittiğinde o hiç tanımadığımız insanların aslında zaman diliminden sonra belki de birçok akrabamızdan, aile bireyimizden bize daha yakın hale geldiğini görürsünüz. Nitekim hakikaten Rize her anlamda çok özel bir vilayet. Eğer burada çalışan kamu görevlisini benimsiyor ise seviyor ise, içselleştiriyor ise adeta kendinden biri olarak görüp onu o girdabın içerisine alır, onu korur, kollar ve sever. Rize böyle bir memleket. Tabii bunun aksine mümkün. Eğer içselleştirmezse, benimsemezse oyunun dışına da atabiliyorum. Ancak bugün çok değerli dostlarımızı görüyoruz ki kıymetli emniyet müdürümüz görev yaptığı zaman zarfında hem devlet tecrübesiyle hem zarif ve naif kişiliğiyle hem üstlerine hem de aslarına olan saygılı ve dengeli tutumları ile hepimizin kalbinde ve gönlünde müstesna bir iz bıraktı. Ben öyle zannediyorum ki sadece mesai arkadaşı olarak bizlerin değil, çok kıymetli Rizeli hemşerilerimizin de kalbinde ve ruhunda güzel izler güzel anılar bıraksın. Emniyet müdürümüze hizmet süresindeki çabaları hizmetleri için teşekkür eder yeni görevinde başarılar dilerim” diye konuştu. 

RİZE GÜVENLİ BİR ŞEHİR HALİNE GELDİ
Konuşmalar ardından buruk bir heyecanla söz alan Eski Rize İl Emniyet Müdürü Yeni Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, “Vedalar hayatın bir gerçeği. Daha dün buraya geldiğimizi hatırlıyorum. Biliyorsunuz elim bir olay üzerine buraya geldik. Bir kez daha Altuğ Verdi müdürümüzü rahmetle anıyorum. Şehirleri tüm paydaşlarla birlikte yönetmek gerekli. Toplumun nabzını hep birlikte nabza göre yönetebiliriz. Daha doğrusu yön verebiliriz. Biz bunu burada çok şükür başardık. Başardığımızı söylüyorlar. İnşallah öyledir. Bütün kurum müdürlerimiz sayın valilerimiz, kaymakamlarımız, belediye başkanlarımız, siyasi partiler, il başkanlarımız ile her partiden herkesle şükür çok güzel ilişkilerimiz oldu. Hepsiyle zaman zaman hep istişarelerde bulunduk. Nasıl yardım etmemiz gerektiğiyle ilgili istişare ettik. Çok şükür bugünlere geldik. Bugün geldiğimiz günkü Rize değil bunu çok açık bir şekilde görüyoruz. Yani daha çok gelişmiş ve her yönüyle yatırımlarıyla farklı bir görünüme kavuşup şehrimiz gelişmiştir. Buna paralel olarak kamu hizmetleri de kamu hizmetlerinin bir bölümü olan sektörü de aynı şekilde aynı gelişimi gösterdi. Güvenlik anlamında ise gün geçtikçe bir yıl önceki yıldan daha az olayın işlendiğini istatistiklerden görüyoruz. Rize güvenli bir şehir haline geldi. Bu sadece bizim polis olarak yaptığımız bir ulaştığımız bir sonuç değil. Bu Rizelilerin huzura, güvene, istikrara olan bağlılığı suç işleme alışkanlığının olmamasından kaynaklanıyor. İnsanların birbirlerini tanıyor olması, homojen bir nüfusa sahip olmamızdan kaynaklı bir durum. Bunun yanında tabii ki işte ilgili kurumlarımızla beraber istişare ederek nerede bir sıkıntı varsa oraya da işte Jandarma Komutanımız da yanında sağ olsunlar. Onlar da her anlamda bizim de bu konuda hareket ediyorlar. Bir sıkıntı varsa sadece orayı cımbızla alıp bir kenara koyup onun üzerinde konuşmak, onun üzerinde istişare etmek şeklinde çalıştık. Biz görevimizi yaptık. Herkes birbirini seviyor, saygılı oluyor. Sevgi, saygı anlayışı içerisinde insanlar sosyal hayatına ve iş hayatına devam ediyorlar. Biz de dışarıdan bunu gözlemleyerek mutlu oluyoruz. Allah cümlenizden razı olsun. Rize’ye buruk bir veda ediyoruz” diyor konuştu. 

Program vedalaşma ve fotoğraf çekimleriyle ile sona erdi.

Haber : Zeynep Kopuz

Yorum Yap

Rize'de yılın ilk çeyreğinde 252 proje için çalışmalar sürüyor

Rize'de yılın ilk çeyreğinde 252 proje için çalışmalar sürüyor

  • 0
  • 0
Düzce'de otomobilin savrulan araca çarptığı kazada 4 kişi yaralandı

Düzce'de otomobilin savrulan araca çarptığı kazada 4 kişi yaralandı

  • 0
  • 0

Rize'de her yıl tahta arabalarla yapılan yarışlara verilen ad?