Rize’nin efsane başkanı vefatının 40. yılında anıldı

Rize’nin efsane başkanı vefatının 40. yılında anıldı

  • 1
  • 0

Rize’nin efsane belediye başkanı, ’Baba Reis’ lakaplı Ekrem Orhon vefatının 40. yıldönümünde Rize Kalesi’ndeki kabri başında anıldı.

Orhon'un Rize Kalesi'ndeki kabri başında düzenlenen anma törenine; Rize Vali Vekili Gülhani Ozan Sarı, Belediye Başkanı Rahmi Metin, İl Genel Meclis Başkanı Sabit Karafazlı, İl Müftüsü Naci Çakmakçı, İl Kültür ve Turizm Müdürü Esra Alemdaroğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, kamu kurum temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kızı Çayhan Orhon Dervişoğlu, aile yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Anma töreninde konuşan kızı Çayhan Orhon Dervişoğlu,“Hepinizin huzurunda babama teşekkür etmek istiyorum. Babam bana inanılmaz bir isim miras bıraktı. Babamdan sonra görev almış tüm belediye başkanlarına da çok teşekkür ediyorum”dedi. 

Orhon ile ilgili övgüyle konuşan Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin ise,“Şehrine olan sevgisi ve hizmetleriyle gönüllere taht kuran, Ekrem Orhon'u saygıyla anıyoruz. Ekrem Orhon, ömrünü Rize'ye hizmet için adamış, son nefesine kadar Rize'nin geleceğini düşünmüştür. ‘Kaleler fethedilmez, kale senin yerindir. Temaşa et Rize'yi o senin eserindir.’ sözü kalplerden ve hafızalardan silinmeyecektir” ifadelerini kullandı. 

Rize Vali Vekili Gülhani Ozan Sarı Ekrem Orhon’un büyük bir isim olduğunu vurgulayarak,
“Şehirlere ruh veren yaşadığı döneme yaşadığı dönemden sonraki kuşaklara anlama katan var olduğu dönemde emsallerine göre dünya ya hayata olaylara ve olgulara farklı bakan insanlar her zaman iz bırakmış insanlardan olan Ekrem Orhon’u onurla ve rahmetle anıyoruz” diye konuştu. 

Anma merasimi Rize İl Müftüsü Naci Çakmakçı’nın duasının ardından son buldu.

Haber : Zeynep Kopuz

Yorum Yap

Rize'de 3 yeni film vizyondaki yerini aldı

Rize'de 3 yeni film vizyondaki yerini aldı

  • 0
  • 0
Rize’de kentsel dönüşüm konutları teslim ediliyor

Rize’de kentsel dönüşüm konutları teslim ediliyor

  • 0
  • 0

1571'de İskender Cafer Paşa tarafından yaptırılan Rize'deki caminin adı?