Rize Mutfağı: Sağlıklı ve Zengin

  • 0
  • 0

Karadeniz ve özellikle Rize mutfağı, sağlıklı ve zengin olmasıyla markalaşmaya son derece uygun bir mutfak kültürü olarak öne çıkıyor.

Karadeniz mutfağı konusunda önemli çalışmaları ve yatırımları olan Süleyman Tarakçı'nın çalışmalarına göre, bu mutfağın sağlığa entegre boyutu oldukça etkileyici. Rize mutfağı, sebzelerden, meyvelerden ve buğday türevlerinden farklı lezzetleri aynı anda sunan nadir mutfaklardan birini oluşturuyor. Özellikle sebze ağırlıklı yapısıyla Rize mutfağı, sağlıklı bir yemek kültürü ortaya çıkarıyor.

Karadeniz ve Rize mutfağı üstünde araştırmalar yapan Süleyman Tarakçı, Rize mutfağının sağlıklı yapısını vurgulayarak, "Bugün mısır unu tabanlı yemeklerimizden pepeçura, muhlama ve kara lahana çorbası gibi yemekler, glutensiz özellikleriyle çölyak hastalığı ve alerji sorunları yaşayan insanlar için rahatça tüketilebilecek bir seçenek sunuyor. Türkiye'nin herhangi bir bölgesinde, sebzeden, meyveden ve buğday türevlerinden aynı anda üç farklı lezzet ve kültürü barındıran başka bir mutfak bulunmadığını düşünmüyorum. Maalesef bu zenginlik yeterince öne çıkarılmadığı için göz ardı ediliyor, ancak gerçekten büyük bir değeri olan bir mutfak kültürümüz bulunuyor" şeklinde konuştu.

Haber : Zeynep Kopuz

Yorum Yap

7 terörist etkisiz hale getirildi

7 terörist etkisiz hale getirildi

  • 0
  • 0
Çaykur Rizespor Kasımpaşa maçı hazırlıklarını sürdürdü

Çaykur Rizespor Kasımpaşa maçı hazırlıklarını sürdürdü

  • 0
  • 0

Rize'ye en yakın sınır kapısı hangisidir?