Rize için 15’i uzman 23 doktor kadrosu açıldı

Rize için 15’i uzman 23 doktor kadrosu açıldı

  • 0
  • 0

Sağlık Bakanlığı tarafından 114. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü Kurası sonucunda Rize’ye, 15 uzman tabip ve 8 pratisyen hekim olmak üzere 23 doktor kadrosu açıldı.

Rize İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, açılan kadrolara 27 Aralık Çarşamba günü yapılacak kura ile yerleştirme işlemi yapılacağı, ataması yapılan hekimlerin de en kısa süre içinde görevlerine başlayacağı belirtildi.

Açıklamada, Rize'deki hastanelere yapılacak atama detayları hakkında şu bilgiler verildi:

"Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne; 1 anatomi uzmanı, 1 çocuk immünolojisi ve alerji hastalıkları uzmanı, 1 çocuk nöroloji uzmanı, 1 immünoloji ve alerji hastalıkları uzmanı, 1 nükleer tıp uzmanı, 1 perinatoloji uzmanı, 1 tıbbi patoloji uzmanı, 1 genel cerrahi uzmanı olmak üzere toplam 8 uzman hekim ataması yapılacaktır.

Rize Devlet Hastanesi'ne; 1 acil tıp uzmanı, 1 göz hastalıkları uzmanı, 1 nöroloji uzmanı, 1 ortopedi ve travmatoloji uzmanı olmak üzere toplam 4 uzman hekim ataması yapılacaktır.

Kaçkar Devlet Hastanesi'ne ise 1 çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı, 1 kulak burun boğaz hastalıkları uzmanı, 1 ortopedi ve travmatoloji uzmanı ataması olmak üzere toplam da ilimize 15 uzman kadrosunda atama yapılacaktır."

Açıklamada, ayrıca Sağlık Bakanlığınca il genelindeki sağlık tesislerine 8 pratisyen hekim atamasının da yapılacağı kaydedildi.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, “İlimizin ihtiyacı olan 15’i uzman 8’i tabip olmak üzere 23 doktor kadrosu açılmasında emeği geçen ve destek olan başta Sağlık Bakanımız Dr. Fahrettin Koca olmak üzere, Bakanlarımıza, Valimize, Vekillerimize, Rektörümüze ve emeği geçen tüm bürokratlarımıza teşekkür ediyoruz.” dedi.

Haber : MELDA AYSU

Yorum Yap

Bolu Dağı'nda sis etkili oldu

Bolu Dağı'nda sis etkili oldu

  • 0
  • 0
Rize'deki narkotik operasyonun 25 kişi hakkında işlem yapıldı

Rize'deki narkotik operasyonun 25 kişi hakkında işlem yapıldı

  • 0
  • 0

Hacı Mehmet Şelalesi, hangi ilçededir?