Rize'deki serada 300 farklı tür bitki yetiştiriliyor

  • 0
  • 0

Rize Belediyesi'nin Engindere Mahallesi'nde kurduğu serada 300 bitki türü üretilip şehrin farklı noktalarındaki peyzaj çalışmalarında kullanılıyor.

Rize Belediyesi şehrin kentsel dönüşümüne, alt yapısına ve sosyal faaliyetlerine önem verirken üretim çalışmalarını da artırarak devam ettiriyor.

Engindere Mahallesi'nde bulunan 14 dönümlük sera alanında içerisinde toplamda 650 metrekarelik kapalı alana sahip 4 adet sera ve açık alan bahçelerinde 300 farklı bitki türü üretiliyor.

İçerisinde ağaç, meyve fidanı, çiçek, tıbbi ve aromatik bitkilerin bulunduğu 300 tür, belediyenin peyzaj çalışmalarında şehrin farklı noktalarında kullanılıyor. 

Rize Belediyesi kendi ürettiği bitkileri hem kendi çalışmalarında kullanıyor hem de isteyen vatandaşlara satış imkanı da sunuyor.

Bilimsel çalışmalar yürütülüyor
Rize Belediyesi Mangal Kömürü ve Enerji Üretim Tesisi'nde gelen çay çöpünden üretilen odun sirkesinin ve karbonun bitkilerin gelişimi ve toprağın organik minareler açısından zenginleşip verimliliği üzerinde Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'yle birlikte bilimsel çalışmalar yürütülüyor.

30 çeşit yerli ve ata tohumu üretiliyor
Kadın personellerin bakım, budama, dikim ve gübreleme çalışmalarını yürüttüğü sera alanında bulunan 300 bitki türünün tamamının satışa açık olduğu ve vatandaşların da bu yönde taleplerinin karşılandığı belirtiliyor.

30 çeşit yerli ve ata tohumunun üretildiği alanda, bu türler yetiştirilip gelecek kuşaklara aktarılıyor.
Aynı zamanda belediye çalışmalarında kullanılan bitki türlerinin büyük çoğunluğu da serada üretilerek belediye bütçesine katkı sağlanıyor.

 

Haber :

Yorum Yap

‘Çelik Kanatlar’ Rize’de havalanacak

‘Çelik Kanatlar’ Rize’de havalanacak

  • 0
  • 0
İnşaat halindeki binanın çatısı yandı

İnşaat halindeki binanın çatısı yandı

  • 0
  • 0

1571'de İskender Cafer Paşa tarafından yaptırılan Rize'deki caminin adı?