Rize’deki kaymakam atamaları Resmi Gazete’de

Rize’deki kaymakam atamaları Resmi Gazete’de

  • 2
  • 0

Yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Rize’nin İyidere, Çamlıhemşin ve Fındıklı ilçelerine kaymakam atamaları yapıldı.

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'ne göre; İyidere Kaymakamlığına Bartın Valiliği Kaymakam adayı Eray Gürsoy, Çamlıhemşin Kaymakamlığına Samsun Valiliği Kaymakam adayı Serkan Böyük ve Fındıklı Kaymakamlığına Gaziantep Valiliği Kaymakam adayı Murat Çürük atandı.

Öte yandan Rize Valiliği Kaymakam Adayı Enes Emircan Buyuran ise Sivas ili Zara İlçesine Kaymakam olarak atandı.

Eray GÜRSOY KİMDİR?

İyidere Kaymakamı

09.08.1995 Ankara doğumlu olan Eray GÜRSOY ilk, orta ve lise öğrenimini Ankara Yenimahalle’de tamamladı. 2013 yılında başladığı lisans eğitimini ise 2017 yılında Hacettepe Üniversitesi Maliye Bölümünde tamamladı. 2022 Yılında Anadolu Üniversitesi Adalet Ön lisans Programından mezun oldu.

2018 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Mali İktisat Anabilim Dalında başlamış olduğu yüksek lisans eğitiminde ise tez aşamasında olup, ''Kalkınma İktisadı'' konusunda tez çalışması yürütmektedir.

2019 yılında İçişleri Bakanlığı ‘nın açmış olduğu Kaymakamlık sınavını kazanarak, 04.06.2020 tarihinde Bartın Valiliği Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine intisap etti. İl merkezi stajı sonrası sırasıyla Rize ve Gümüşhane illerinde Mülkiye Müfettişi refakatinde teftiş stajını, Karabük/Safranbolu ve Mardin/Kızıltepe ilçelerinde ise Kaymakam Refikliği stajlarını tamamlamıştır. Sırasıyla Samsun/Salıpazarı ve Kayseri/Özvatan ilçelerinde Kaymakam Vekilliği görevini yürüten Eray Gürsoy, Bakanlık Merkez Stajının (Dil Kursu) ardından dil eğitimi için gönderildiği Birleşik Krallık'ın Manchester şehrinde 6 ay bulunmuş; Manchester Metropolitan Üniversitesi'nde öğrenim görmüştür. İçişleri Bakanlığı'nın 18.09.2023 tarihli Atama Onayı ile atanan Kaymakam Eray GÜRSOY 22.09.2023 tarihi itibariyle göreve başlamış olup, evlidir.

Murat ÇÜRÜK

Fındıklı Kaymakamı

Kaymakamımız Murat ÇÜRÜK 1996 yılında Malatya’da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini Malatya’da tamamladıktan sonra 2019 yılında Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. 2020 yılında Gaziantep Valiliği Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine intisap etti. Sırasıyla Trabzon ve Konya illerinde mülkiye teftiş, Kütahya/Simav ve Malatya/Battalgazi ilçelerinde kaymakam refikliği stajlarını tamamladıktan sonra Kayseri’nin Sarıoğlan ilçesinde bir yıl süreyle kaymakam vekilliği yaptı. 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonraki süreçte, yaklaşık 3 ay boyunca Gaziantep/İslâhiye ilçesinde koordinatör kaymakam olarak görev yaptı. İngiltere’nin Leicester şehrinde University of Leicester’da yurt dışı stajı kapsamında dil eğitimi almış olup Ayrımcılıkla Mücadele, Pozitif Ayrımcılık ve Uluslararası Uygulama Örnekleri konulu tezi çalışmıştır. Kaymakamlık Kursu’nu başarı ile tamamladıktan sonra atanan Kaymakamımız 25.09.2023 tarihinde görevine başlamıştır. Kaymakam Murat ÇÜRÜK evli olup iyi derecede İngilizce bilmektedir.

Serkan BÖYÜK

Çamlıhemşin Kaymakamı

Kaymakam Sayın Serkan BÖYÜK, Kastamonu’nun Devrekani ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Devrekani’de tamamladı. 2018 yılında Samsun 19 Mayıs Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. 2019 yılında İçişleri Bakanlığının açmış olduğu Kaymakam Adaylığı sınavında başarı göstererek 108. Dönem Mülki İdare Amirliğine, 2020 yılında Samsun Kaymakam Adayı olarak intisap etti.  Samsun’da il valilik stajını, Ordu (Kabadüz, Ulubey, Gürgentepe) ve Kayseri (Bünyan, Talas) ilçelerinde mülkiye müfettişi refakatinde teftiş stajını ve Sinop- Gerze, Şanlıurfa- Viranşehir ilçelerinde kaymakam refikliği stajını tamamladı. Gümüşhane- Köse ilçe Kaymakamlığı görevini yürüttü.

İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün 18/09/2023 tarihli ve 60639 sayılı yazısı ekinde alınan İçişleri Bakanlık Makamının 18/09/2023 tarihli onayı ile İlçemize Vekaleten görevlendirilen Kaymakam Sayın Serkan BÖYÜK, görevine 25/09/2023 tarihinde başladı.

 

Haber : HÜSEYİN ÇATAN

Yorum Yap

Rize’de gelin arabası uçuruma yuvarlandı: 5 yaralı

Rize’de gelin arabası uçuruma yuvarlandı: 5 yaralı

  • 0
  • 0
Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde 6 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde 6 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi

  • 0
  • 0

Covid-19 nedeniyle Rize'de sokağa çıkma yasağı ilk kez hangi tarihte uygulanmıştır?