Rize’de Zavendikli Mustafa Hoca kabri başında anıldı

  • 0
  • 0

Rize'nin önemli din alimlerinden biri olan 'Zavendikli Mustafa Hocaefendi' olarak bilinen Mustafa Yıldız, vefatının 14. yıldönümünde kabri başında anıldı.

Rize’nin önemli din alimlerinden, gönül insanı, kanaat önderi ‘Zavendikli Mustafa Hoca Efendi’ olarak bilinen Mustafa Yıldız Hocaefendi, vefatının 14. yıldönümünde kabrinin bulunduğu Güneysu ilçesi Başaran Köyündeki (Zavendik) kabri başında Kur’an-ı Kerim okunup dualar edilerek anıldı.

AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Muhammed Avcı, Rize Belediye Başkan Vekili Muhittin Aydın Bilsel, Güneysu Kaymakamı Muhammed İkbal Yelek, Rize İl Müftüsü Naci Çakmakçı, Rize Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Dr. Seyit Badır, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhammet Yılmaz, siyasi parti ve STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katılım gösterdi. 

Şehzadebaşı Camii İmam Hatibi Kurra Hafız Ercan Çakıroğlu, Kurra Hafız Kemal Tosun ve Zavendikli Mustafa Hoca Kur'an Kursları Hocası Hafız Hasan Keleş tarafından Kur’an ziyafeti verilen programda, Rize Milletvekili Avcı, Müftü Çakmakçı, Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Dr. Badır, Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yılmaz konuşma gerçekleştirdi.

Hafızlar Ercan Çakıroğlu ve Kemal Tosun tarafından Kuran-ı Kerim okundu.  İl Müftüsü Naci Çakmakçı ise dua ederek anma töreni sona erdi. 

Haber : ZEYNEP KOPUZ

Yorum Yap

Piyadenin yeni 'Komando Havanı' göreve hazır

Piyadenin yeni 'Komando Havanı' göreve hazır

  • 0
  • 0
Antibiyotik direncine bağlı ölümlerin oranı 2050'ye kadar yüzde 70 artabilir

Antibiyotik direncine bağlı ölümlerin oranı 2050'ye kadar yüzde 70 artabilir

  • 0
  • 0

Türkiye’de çay üretiminin temelini atan kişi olarak bilinen botanikçi kimdir?