Lawmax ilaç şirketi, Rize’de dron ile çay gübreleme uygulamasıyla çiftçilere avantaj sağlıyor.
Rize’nin Çayeli ilçesinde Çeçeva köyünde uygulanmaya başlayan bu yeni sistem ile çay gübreleme uygulamasında iş yükü azalırken, gübreleme maliyeti de yarı yarıya azalacak.
Laxmax ilaç yöneticisi Tuğba Ayvaz, dron ile gübreleme sistemi hakkında açıklamalarda bulundu.
“ÖNCE ÜLKEMİZ, SONRA, ÇİFTÇİMİZ KAZANSIN İSTEDİK”
Uygulanan bu sistemle Karadeniz’deki çiftçilere maddi ve manevi destek sağlama amacında olduklarını ifade eden Ayvaz, “Bir Karadenizli olarak buradaki sorunlarımızı biliyorum. Karadeniz’de sıvı gübrenin pek yaygın olmaması arazi koşullarının zorluğunu göz önüne bulundurarak bir Karadenizli kadın girişimci olarak çiftçilerimize buradaki arazi şartlarının yüküyle tarımdan çaydan uzaklaşmamaları için firma olarak nasıl destek sağlayabiliriz diye düşündük. Önce ülkemiz, sonra çiftçimiz kazansın istedik” dedi.
“ÇİFTÇİLERİMİZİ İŞ YÜKÜNDEN KURTARDIK”
Sıvı gübre kullanımında dron ve püskürtme sistemini müşterilerine ücretsiz sağladıklarını ifade eden Ayvaz, “Çiftçilerimizi iş yükünden kurtardık. Dönüm başına kullanılan gübre miktarını 100 kilogramdan 2 kilograma düşürerek maliyeti yarı yarıya indirdik. Karbon salınımı küresel ısınmanın artması nedeniyle doğaya ve insana katkı sağlamanın gururunu yaşıyoruz. Tarım için daha çok verim daha az insan gücü kullanılarak ülke topraklarının ve çiftçimizin kazanması için uğraşıyoruz bunun mutluluğunu yaşıyoruz. Karadenizimize teknoloji tarımının hızla büyümesi hedefliyor bunun için çabalıyoruz” açıklamasında bulundu.