Rize’de valilik personeline ücretsiz tarama

Rize’de valilik personeline ücretsiz tarama

  • 1
  • 0

Rize Valiliği öncülüğünde İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda kamu kurumlarında çalışan personellere yönelik ücretsiz kanser tarama çalışması başlatıldı.

Rize Valisi İhsan Selim Baydaş ve eşi Zeyneb Baydaş’ın katılımıyla Valilik binasında hizmet veren kurum personelleri yönelik ücretsiz kanser tarama çalışmaları yapıldı.

Rize İl Sağlık Müdürlüğünce 2024 yılı kanser taramalarında “Altın Yıl” ilan edilmiş olup, erken teşhis ve tedavi için tarama çalışmaları kapsamında Valilik tören alanında kanser tarama aracı gün boyunca gönüllü personellere yönelik tarama çalışması yapıldı.

Rize Valisi Baydaş ve beraberindekiler Sağlık Müdürlüğünce kurulan standı ve tarama aracını ziyaret ederek, yapılan çalışma hakkında bilgi aldı.

Vali Baydaş, burada yaptığı konuşmada, "İl Sağlık Müdürlüğümüzün KETEM kanser erken teşhis ve tarama birimi, özellikle meme kanseri başta olmak üzere bağırsak kanserleriyle ilgili farkındalık oluşturuyor ve bu hizmeti vatandaşlarımızın ayağına getiriyor. Kanser tarama aracımız, mamografi cihazı bulunan bir araç olup, aynı zamanda test kitleri de mevcut.” dedi.

Baydaş, “Bugün özellikle hanımefendilere yönelik taramalar yapılıyor. Hem bilgilendirme hem de tarama faaliyeti gerçekleştiriliyor. Erken teşhis için bu taramaların yapılması şart. Aile hekimlerimize, sağlık kuruluşlarımıza ve KETEM birimlerine başvurulduğunda, erken teşhis tedavi sürecinin daha hızlı ilerlemesini ve daha iyi sonuçlar alınmasını sağlar. Sağlık müdürümüz başta olmak üzere tüm ekibe teşekkür ediyor, hemşerilerimizi bu taramaları yaptırmaya davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe ise , “ Sağlık Bakanlığı tarafından 2024 yılı kanser taramalarında Altın Yıl olarak ilan edilmiştir. Kanser taramaları kapsamında farkındalık artırılarak erken teşhis ve tedavi süreçlerine katkı sağlanması hedeflenmektedir. Meme, rahim ağzı ve kalın bağırsak kanserleri gibi toplumda sık görülen kanser türlerine yönelik taramalar, belirlenen yaş gruplarındaki kadın ve erkeklere ücretsiz olarak sunulacaktır.” dedi.

Bu taramalar Aile Hekimliği birimleri, Sağlıklı Hayat Merkezleri, KETEM ve mobil kanser tarama araçlarıyla halka ulaşılabileceğine dikkat çeken Tepe, “Sağlık Bakanlığı'nın toplum tabanlı kanser taramaları politikasına paralel olarak, Rize halkı ücretsiz kanser taramaları için teşvik ediliyor. Erken teşhisin hayat kurtardığı bilinciyle, vatandaşlarımız hastanelere ve Sağlıklı Hayat Merkezlerine başvurmaya davet ediyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı.

Haber : SERDAR YILDIRIM

Yorum Yap

Metruk binaların girişleri kapatıldı

Metruk binaların girişleri kapatıldı

  • 0
  • 0
Rize Şehir Hastanesi'ndeki çalışmalar görüşüldü

Rize Şehir Hastanesi'ndeki çalışmalar görüşüldü

  • 0
  • 0

1878 yılında imzalanan hangi antlaşmayla Rize, Batum'un yerine Lazistan Sancağı'nın merkezi haline gelmiştir?