Rize’de 'Üreme Sağlığı Eğitimi' düzenlendi

Rize’de 'Üreme Sağlığı Eğitimi' düzenlendi

  • 0
  • 0

Rize İl Sağlık Müdürlüğünce sağlık çalışanlarına yönelik 'Üreme Sağlığı Eğitimi' gerçekleştirildi.

İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Çocuk Ergen Kadın ve Üreme Sağlığı Birimi tarafından sağlık çalışanlarına yönelik interaktif olarak gerçekleştirilen ve 3 hafta süren eğitim birinci basamak görev yapan 16 sağlık çalışanın katılımıyla tamamlandığı belirtildi.

Anne sağlığını iyileştirmek ve anne ölüm oranını azaltmak amacıyla şehirdeki eğitimciler ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi İlknur Merve Ayazoğlu’nun desteğiyle Üreme ve Cinsel Sağlık Modüler Eğitimleri tamamlandığının aktarıldığı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"İnteraktif eğitim ile sağlık personeline güncel, bilimsel ve teknolojik gelişmeler ışığında bilgi-beceri kazandırılarak standart ve nitelikli hizmet sunumu sağlanmaktadır. Toplumu oluşturan kişilerin de üreme sağlığı konusunda bilgi ve becerileri geliştirilerek; sağlıklarını koruyabilir ve sağlık sorunlarını çözebilir hale getirmeleri hedeflenmektedir."

Açıklamada, eğitimi başarıyla tamamlayan kursiyerlere belgelerinin Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Mehmet Halit Baykal ile diğer yöneticiler ve eğitimciler tarafından takdim edildiği kaydedildi.

Haber : HÜSEYİN ÇATAN

Yorum Yap

Rize'de yılın ilk çeyreğinde 252 proje için çalışmalar sürüyor

Rize'de yılın ilk çeyreğinde 252 proje için çalışmalar sürüyor

  • 0
  • 0
Polisin

Polisin "dur" ihtarına uymayan araçtaki 4 şüpheli yakalandı

  • 0
  • 0

Çekimleri Rize'de yapılan, dede ve torununun atmaca avını konu alan film?