Rize’de turizme katkı sağlama amacıyla tercümanlık eğitimi verilecek

Rize’de turizme katkı sağlama amacıyla tercümanlık eğitimi verilecek

  • 2
  • 1

Rize’de turizm alanında hizmet vermek adına tercümanlık eğitimleri verilecek.

Rize Valiliği’nden yapılan açıklamada, İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından yerli ve yabancı yetişkin nüfusun istihdama dâhil olmasını destekleyerek bölgeye gelen yabancı turistlere kendi dillerinde kaliteli hizmet sunulmasını ve turizm girdilerinin artırılmasını sağlamak amacıyla ''Rize Turizmi İçin Nitelikli Tercüman Eğitimi ve İstihdamının Desteklenmesi Projesi'' hazırlandığı belirtildi. 

Projenin, Göç İdaresi Başkanlığı tarafından desteklendiğinin belirtildiği açıklamada, Rize İl Göç İdaresi Müdürlüğü, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Rize İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Rize Belediye Başkanlığı, ÇAYKUR Genel Müdürlüğü, Rize-Artvin Havalimanı Müdürlüğü,  Rize Ticaret Borsası, Rize Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Rize Ticaret ve Sanayi Odası, Çay Çarşısı A.Ş. ve Rize Şimal AVM işbirliği ile yürütüleceği aktarıldı.

Açıklamada eğitim projesinin detayları hakkında şu bilgiler verildi:

“Rize Turizmine Tercüman Ol” mottosuyla yürütülecek projeye 18 yaş üstü; Arapça, İngilizce, Gürcüce, Rusça ve Farsça dillerinden en az birini konuşabilen Türk Vatandaşlarımız ve iyi derecede Türkçe konuşabilen yabancı uyruklular başvuruda bulunabilecek. Proje kapsamında 30 kişiye Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi öğretim görevlileri 48 saat teorik 16 saat uygulamalı oryantasyon eğitim verilecek olup, eğitimlerini başarıyla tamamlayıp sertifika almaya hak kazananlar turizm sektöründe nitelikli eleman olarak istihdam edilebilecek.”

Açıklamada son başvuru tarihinin 5 Haziran olduğu kaydedilerek, başvuru şartları ve detaylı bilgiler için “rize.goc.gov.tr” adresinin ziyaret edilebileceği belirtildi.

 

Haber : Cansu Şalambar

  • Misafir

    Misafir

    Merhaba ben Zülal Beyaz. Amerikada doğdum ingilizce biliyorum ve bu projeye katılmak isterim teşekkürlerler.

    Cevap yaz
    26.05.2023 22:13
Yorum Yap

Devrilen traktörün sürücüsü yaşamını yitirdi

Devrilen traktörün sürücüsü yaşamını yitirdi

  • 0
  • 0
Ordu’da kaçak tütün mamulleri operasyonu

Ordu’da kaçak tütün mamulleri operasyonu

  • 0
  • 0

20 Haziran 1990'da 51 kişi ile Rize'deki en fazla can kaybının yaşandığı sel felaketi hangi ilçede meydana gelmiştir?