Rize’de site sakinlerinin fahiş aidat ve asansör tepkisi!

  • 0
  • 1

Rize’nin merkezine bağlı Hayrat mahallesinde, Hayrat TOKİ konutları sakinleri site yönetiminin sorunlarını çözüme kavuşturmaması nedeniyle canından bezdi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Rize merkez Hayrat mahallesinde inşa edilen, içerisinde 17 blok, 283 konut ve 14 adet dükkan bulunan konutlarda yaklaşık 6 aydır kullanım dışı olan asansör, gerekli temizliğin yapılmaması ve son olarak yapılan fahiş zam site sakinlerinin tepkisine neden oldu.

Şikayetlerine muhatap bulamamaktan yakınan konut sahipleri rizetakip.com’a açıklamalarda bulundu.

“ALAYCI VEYA SİTEMKAR TEPKİLERLER KARŞILAŞIYORUM”
Site sakinlerinden Sevcan Baltacı, sorunlarını dile getirmek için site yönetimine başvurduğunda alaycı tavır veya sitemle karşılaştığını belirterek, “Bizim belli başlı haklarımız var. Benim en büyük sıkıntım asansör. En üst katta oturuyorum. Evet, evim güzel olabilir ama asansörüm ilk dört ay yoktu. Bunun gerekçesi olarak bize yeni binadır, taşınanlar vardır. Asansörü açamayız dendi. Ben binada pis gördüğüm yerleri temizledim, bizim binamızdır dedim bunu bildirmedim. Fakat bugün gelinen noktada asansörümüz kapalı. Benim asansörüm yapıldı ama sitede bulunan 17 bloğun birçoğunun asansörü yok. Benim komşum, asansörsüzken, benim asansöre çıkmama da ben vicdan ediyorum. Kendi adıma mutluyum ama onlar adına da son konuşmak istiyorum.” dedi.

“AİDATLARA KORKUNÇ ZAM YAPILDI”
Aidatlara fahiş zam yapıldığını aktaran Baltacı, “Benim 400 lira civarında bir aidatım vardı, Şu anda 947 liraya çıktı. Yetkili kişiye ‘bunun için itiraz edebilir miyim’ diye sorduğumda bana gülerek gayet normal bir şekilde cevap vermeden susuyor. Ben  düzgün bir şekilde bana açıklama yapın, ben bu parayı ödemek istiyorum ama bunun altı dolacak mı? Ya benim temizliğim ne kadar olacak? Benim kapımdan çöp alınacak mı? diyorum. ‘Deprem dönemine denk geldiniz. Sizin çöpünüz alınmayacak’ dendi. Tamam ben bu 947 lirayı ödeyeyim. Ama bunun altı neden dolmuyor? ne çöpüm alınıyor, ne temizliğim düzgün oluyor. Yöneticimiz peyzaj diyor, ama sadece site yönetiminin önü çiçeklerle bezenmiş. Benim evimin ise böcekler, fareler, çekirgeler. Daha geçen gün evimden çekirge ve böcek çıktı. Çatıya eşek arasıı yuva yapmış, buna da çözüm bulunmuyor. Bunun için sadece site sakinleri çalışıyor.” diye konuştu.

“YENİ DOĞUM YAPAN EŞİM DİKİŞLİ HALİYLE MERDİVENDEN ÇIKTI”
Bir diğer site sakini Kenan Çelik ise, asansör sorunu hakkında yöneticilerin kendilerine net yanıt vermediklerini belirterek, “Ne zaman sorsak ‘bir firmayla anlaştık, onlar yapacak, yapıyorlar, diyerek oyalıyorlar. Benim eşim yakın zamanda doğum yaptı, dikişleri var, asansörü açtıramadım. Yeni doğum yapan eşim hastaneye giderken bebeği kucağında üçüncü kata kadar merdivenle inip çıktı. Ben bunu defalarca söyledim kaale bile almadılar bizi. Bir de dalga geçer gibi kimseye sormadan kafalarına göre yüzde 65 zam yapıyorlar. Zammın karşılığında bize bir gerekçe sunamıyorlar. Verdiğimiz paranın bir karşılığı da yok yani. Bem kargocuyum, bir sürü binaya girip, çıkıyorum böyle bir aidat hiçbir yerde görmedim duymadım.” dedi.

“DERDİMİZİ DİNLEYEN YOK, MUHATAP BULAMIYORUZ”
Mağduriyet yaşayan vatandaşlardan bir diğeri Murat Can ise, “Hayrat TOKİ yönetiminden sıkıntı çekiyoruz. Temizlik yapılmıyor, çöplerimiz alınmıyor, asansörler 6 aydır çalışmıyor, aidatlara fahiş zam yapıldı. Ben kilolu bir vatandaşım. Bu halimle merdivenlerden inip, çıkıyorum. Yöneticiler umursamıyor, hiçbir şekilde derdimizi anlatamıyoruz. Derdimizi anlatacak bir muhatap bulamıyoruz. Kime gitsek, nereye gitsek, sonuçsuz kalıyor.” ifadelerini kullandı.

Haber : DERYA ÇATAN

Yorum Yap

ÇAYKUR, randevulu yaş çay alım sistemini kaldırdı

ÇAYKUR, randevulu yaş çay alım sistemini kaldırdı

  • 0
  • 0
15 bin 148 sentetik ecza hapı ele geçirildi

15 bin 148 sentetik ecza hapı ele geçirildi

  • 0
  • 0

Çay tarımı için ilk denemeler hangi şehirde yapılmıştır?