Rize’de 'RizelUYUM' etkinliği düzenlendi

Rize’de 'RizelUYUM' etkinliği düzenlendi

  • 0
  • 0

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinde öğrenim görmeye başlayan yeni öğrencilerin şehre adaptasyonunu kolaylaştırmak amacıyla, Rize İl Sağlık Müdürlüğü tarafından “RizelUYUM” etkinliği düzenlendi.

Etkinlik, üniversiteye yeni adım atan gençlerin sosyal uyumunu desteklemeyi, psikolojik dayanıklılıklarını artırmayı ve Rize’nin kültürel, sanatsal ve sportif zenginliklerini tanıtmayı hedefliyor. Rize Merkez Çarşı AVM’de gerçekleştirilen organizasyon kapsamında öğrencilere çeşitli eğitim ve etkinliklerle beraber ücretsiz ikramlar da sunuldu.

Protokol ve Etkinliklerden Renkli Anlar
Programa; Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz ve birçok kurum müdürü katıldı. Etkinlik, İstiklal Marşı’nın okunması ve saygı duruşuyla başladı, ardından mehter takımının gösterisiyle devam etti. 

Vali Baydaş ve protokol üyeleri, etkinlik alanında kurulan stantları tek tek gezerek öğrencilerle sohbet etti. Vali Baydaş, okçuluk standında gençlerle ok atarken, Belediye Başkanı Rahmi Metin’le masa tenisi oynayarak öğrencilerin neşesine ortak oldu.

Rize’nin Renkli Kültürüyle Tanışma Fırsatı
“RizelUYUM” etkinliği kapsamında Yeşilay ve Rize Takip’in fotoğraf sergisi, FormuLAZ yarışması ve Çay Tadım Yarışması düzenlendi. Etkinlik, gençlerden büyük ilgi gördü ve öğrencilere Rize’nin sosyal yapısına dair keyifli bir deneyim sundu.

Bu etkinlik, üniversite eğitimi için Rize’ye gelen öğrencilerin hem şehri daha yakından tanımasını sağladı hem de onların sosyal hayatla uyum sürecini destekledi.

Haber : HÜSEYİN ÇATAN

Yorum Yap

Milletvekili Ocaklı'nın annesi hayatını kaybetti

Milletvekili Ocaklı'nın annesi hayatını kaybetti

  • 0
  • 0
Ordu'da trafik kazasında 2 kişi yaralandı

Ordu'da trafik kazasında 2 kişi yaralandı

  • 0
  • 0

Mesut Yılmaz kaç yaşında vefat etmiştir?