Rize'de öğrenciler türkü ve hikayelerini bir araya getirdi

Rize'de öğrenciler türkü ve hikayelerini bir araya getirdi

  • 0
  • 0

Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen 'Bir Türkü Bin Hikaye' projesi öğrencilerin canlı performansı ile tamamlandı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünün türkülerin yeni nesil arasında daha fazla yaygınlaşması ve geleneksel kültürün gelecek nesillere daha sağlıklı aktarılması amacıyla gerçekleştirdiği 'Bir Türkü Bin Hikaye' projesinin son aşaması olan canlı performans sergileme etkinliği Şehit Erhan Dural Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi konferans salonunda gerçekleştirildi.

Etkinlikte ortaokul ve lise kategorisinde 5 okul tarafından video olarak hazırlanan türkü hikayeleri izleyicilerin beğenisine sunuldu.

Ortaokul kategorisinde; Şehit Erhan Dural Kız İmam Hatip Ortaokulu (Yüksek Yüksek Tepelere), Mahmut Celalettin Ökten İmam Hatip Ortaokulu (Uzun İnce Bir Yoldayım), Ambarlık Ortaokulu (Hekimoğlu), Şehit Nedim Çalık Ortaokulu (Divane Aşık Gibi) ve Rize Anadolu Ortaokulu (Genç Osman) dereceye girdi.

Lise kategorisinde ise Hasan Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Drama Köprüsü), Tevfik İleri Anadolu Lisesi (Divane Aşık Gibi), Ali Metin Kazancı Rize Lisesi (Gesi Bağları), Şehit Erhan Dural Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi (Ormancı) ve Rize Anadolu Lisesi (Hastane Önünde İncir Ağacı)  dereceye girmeyi başardı.

Haber : Cansu Şalambar

Yorum Yap

Rize’nin de aralarında olduğu 77 ilde operasyon

Rize’nin de aralarında olduğu 77 ilde operasyon

  • 0
  • 0
Evinde yangın çıkan 94 yaşındaki kişi öldü

Evinde yangın çıkan 94 yaşındaki kişi öldü

  • 0
  • 0

Hangisi Rize'deki beldelerden biri değildir?