Rize’de Mevlid-i Nebi coşkusu yaşandı

Rize’de Mevlid-i Nebi coşkusu yaşandı

  • 0
  • 0

Rize İl Müftülüğü, "Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası" dolayısıyla "Peygamberimiz, İman ve İstikamet" konulu bir konferans düzenledi.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan etkinlik İl Müftüsü Naci Çakmakçı'nın ve Vali Yardımcısı Murat Öztürk'ün açılış konuşması ile devam etti. 

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen sinevizyon gösterimi düzenledi. Diyanet İşleri Başkanlığı Hafızlık Eğitimi Daire Başkanı İbrahim Yılmaz'ın "Peygamberimiz, İman ve İstikamet" konulu konferansı sunuldu. Konferans, Peygamberimiz'in hayatı, imanın önemi ve doğru yolda olmanın vurgulandığı bilgilendirici bir sunum olarak izleyicilere sunuldu.

Konferansta İbrahim Yılmaz, insanın istikamet üzere kalmasında kalp ve dilin önemine vurgu yaptı. Kalp ve dilin düzgün olması, doğru bir istikamette ilerlemeyi sağlar. Dilin, kalbin tercümanı ve sözcüsü olduğunu belirtti ve Sevgili Peygamberimiz'in bu konudaki öğüdünü aktardı.

Yılmaz ayrıca imanın Kelime-i Tevhid ile kazanıldığını ifade etti ve doğru bir rota belirlemenin önemini vurguladı. İnsanın imanı, doğru bir rotada olduğu sürece istikametten sapmayacağını anlattı.

Program sonunda, Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında hafızlık Kur'an kursu öğrencileri arasında bilgi yarışması ve lise öğrencileri arasında kompozisyon yarışması düzenlendi. Dereceye giren öğrencilere hediye takdim edildi.

Haber : Melda Aysu

Yorum Yap

Orman yangınları gönüllüsü eğitimi yapıldı

Orman yangınları gönüllüsü eğitimi yapıldı

  • 0
  • 0
Okulda biber gazı topunun patlamasıyla 25 öğrenci gazdan etkilendi

Okulda biber gazı topunun patlamasıyla 25 öğrenci gazdan etkilendi

  • 0
  • 0

Türk Futbol tarihinde ilk kez 3–0 hükmen yenilgi alan ve iki puanı silinen takım olan Rizespor, bunu hangi maçta yaşadı?