Rize’de kentsel dönüşüm projeleri devam ediyor

Rize’de kentsel dönüşüm projeleri devam ediyor

  • 0
  • 0

Rize’deki kentsel dönüşüm projelerinde son durum ne? Rize’deki kentsel dönüşüm projelerinde inşaat aşamaları tamamlandımı? Rize’deki kentsel dönüşüm projeleri ne zaman tamamlanacak?

Rize Belediyesi ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yürütülen kentsel dönüşüm projelerinde, toplam 25 bin metrekarelik alanda çalışmalar sürüyor. Proje kapsamında Rize'nin riskli bölgelerinde daha güvenli ve modern yapıların oluşturulmasını hedefleniyor. Bu projeler, şehrin geleceğini güvence altına almak ve yerel halkın yaşam kalitesini artırmak amacıyla titizlikle yürütülüyor.

Deniz Sitesinde Yıl Sonu Teslimatlar Yapılacak
Kentsel dönüşüm projesi kapsamında, Deniz sitesi yıkımı 2021 yılının nisan ayında tamamlandı. 108 konut, 51 ticari alan olmak üzere 2 bin 574 metrekare alanda inşası yakın zamanda tamamlanacak ve sahiplerine teslim edilecek. 

Taşlıdere’deki Konutlar Hak Sahiplerine Teslim Edilecek
Taşlıdere mahallesinde zeminden kaynaklı yan yatma sebebiyle riskli duruma gelen 12 adet binanın yıkımı Şubat 2021’de tamamlanmıştı. 142 adet konut, 24 adet dükkân olmak üzere kentsel dönüşüm proje çalışmaları devam ediyor.

Rize Yağlıtaş Mahallesinde Büyük Değişim Sona Yaklaştı 
14 Temmuz 2020’de düzenlenen ihale ile inşaat çalışmalarına başlanıldı. 476 konutun yanı sıra 4 dükkân ve bir cami inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi de yer alıyor.

Projenin mimari tasarımında, taş kaplamalar, geniş pencereler ve geleneksel Rize mimarisi ile uyumlu ahşap görünümlü cephe kaplamaları kullanılıyor. Bu sayede, binaların estetik bir görünüm kazanması hedefleniyor. Ayrıca, Rize Yağlıtaş Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi, vatandaşlara dükkânlar, meydanlar, parklar, peyzaj alanları ve oyun ve spor alanları gibi nitelikli sosyal çevre olanakları sunarak daha yaşanabilir bir ortam oluşturulması amaçlanıyor.  

Yeni Belediye Bloklarının Durumu Nedir?
2021 yılında temeli atılan Rize Merkez Kentsel Dönüşüm Projesi içerisinde yer alan Belediye Blokları'nda çalışmalar tüm hızıyla sürüyor, yenilenen Belediye Blokları 2 ay içerisinde açılması bekleniyor. 

Deniz suyundan kaynaklı korozyon nedeniyle sağlamlığını yitiren ve ömrünü tamamlayan bloklarda yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları tamamlanma noktasına geldi.

173 bin metrekarelik dolgu alanı kapsayan kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde yapılan 404 ofis ve 133 işyeri kısa süre içinde sahiplerine teslim edilmeye başlanacak.

Haber : Hüseyin Çatan

Yorum Yap

Doğu Karadeniz'de 2023 yılında trafik kazalarında 136 kişi hayatını kaybetti

Doğu Karadeniz'de 2023 yılında trafik kazalarında 136 kişi hayatını kaybetti

  • 0
  • 0
Samsun'da bisiklet turu düzenlendi

Samsun'da bisiklet turu düzenlendi

  • 0
  • 0

Eski adı 'Viçealtı' olan Rize ilçesi?