Rize’de ‘Kadına ve Çocuğa Şiddete Son’ yürüyüşü

  • 0
  • 0

Çaykur Rizespor'un taraftarı grubu 'Cümle Alem' öncülüğünde, 'Kadına ve Çocuğa Şiddete Son' demek için yürüyüş düzenlendi.

Yoğun katılımın olduğu yürüyüşte, ‘kadına ve çocuğa kalkan eller kırılsın’ şeklinde sloganlar atıldı.

Rize 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda toplanan Cümle Alem taraftar grubu şu açıklamada bulundu;

“Kadına yönelik şiddet, insanlık onuruna yapılmış en büyük ihanetlerden biridir. Her gün, ülkemizde ve dünyada sayısız kadın, en temel haklarından biri olan yaşama hakkından yoksun bırakılıyor. Bugün burada, bu zalim gerçekliği gözler önüne sermek ve karşısında dimdik durduğumuzu haykırmak için toplandık.

Şiddet, en yakın çevremizden, ailemizden ya da komşularımızdan gelebilir. Ancak biz, her ne pahasına olursa olsun, sessiz kalmamalıyız. Kadınlar, korku ve çaresizlik içinde yaşamaya mahkûm edilemez. Şiddetin hiçbir bahanesi, hiçbir meşru zemini olamaz. Kadınların, özgür ve onurlu bir şekilde yaşama hakkı, tartışılamaz bir insanlık hakkıdır.

Bugün burada sadece kadınlara yönelik şiddetle değil, çocuk istismarı gibi diğer büyük toplumsal yaralarla da yüzleşmek zorundayız. Çocuk istismarı, toplumun en savunmasız bireylerine yapılan en korkunç saldırılardan biridir. Bu, yalnızca fiziksel zarar vermekle kalmaz; çocukların ruhunda onarılması zor yaralar açar ve geleceğe dair umutlarını karartır.

Her çocuk, güven ve sevgi dolu bir ortamda büyümeyi hak eder. Ancak maalesef, birçok çocuk istismar ve ihmal mağduru olarak hayatlarına devam etmeye çalışıyor. Çocuk istismarı, sadece istismarı yapanların değil, sessiz kalanların da sorumluluğudur. Bu nedenle, toplumsal olarak hepimize büyük görevler düşüyor.

Çocuklarımızın yüzünde korku değil, umut görmek istiyoruz. Onlara daha güvenli, daha sağlıklı bir gelecek sağlamak için, istismara karşı bilinçlenmeli, sessiz kalmamalı ve koruyucu tedbirleri almalıyız. Her birimiz bu mücadelede birer nefer olmalı, çocukların güvende olduğu bir toplum yaratmak için harekete geçmeliyiz.

Çocukların ve kadınların onurlu bir şekilde yaşadığı, güven dolu bir toplum için, birlikte mücadele edelim. Çocuklarımızın geleceği, bu karanlık gerçeklere karşı hepimizin el birliğiyle vereceği mücadeleyle şekillenecek. Çocuk istismarına ve şiddete karşı hep birlikte dur diyelim.

Kadına yönelik şiddetin ve çocuk istismarının önlenmesi için yasa yapıcıları, yargı organlarını, eğitim sistemini ve tüm toplumu sorumluluk almaya davet ediyoruz.

Katılan herkese teşekkür ediyorum. Lütfen kimse dağılmasın, birazdan yürüyüş başlayacak.” 

Haber : HÜSEYİN ÇATAN

Yorum Yap

Kaçak sigara operasyonlarında 3 şüpheli yakalandı

Kaçak sigara operasyonlarında 3 şüpheli yakalandı

  • 0
  • 0
Rize-Samsun otobüs bileti fiyatları

Rize-Samsun otobüs bileti fiyatları

  • 0
  • 0

Pileki Mağarası hangi ilçede yer alır?