Rize’de iş yerini kapatan esnafa faiz şoku

Rize’de iş yerini kapatan esnafa faiz şoku

  • 0
  • 0

Rize Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifleri'nden kredi çeken fakat daha sonra vergi kaydını kapatanlara yüksek faiz uygulanmaya başlandı.

Rize Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinden gelen mesaj üzerine kredi çeken fakat daha sonra vergi kaydını kapatanlar yüksek faiz şoku ile karşılaştı.

Haber merkezimize ulaşan bir çok esnaf işlerinin bozulması sonrası işyerlerinin faaliyetlerini kapattıklarını yine hayat şartları ile mücadele ettiklerini belirterek seçimler öncesi biz ve bize kefil olan esnafların zor duruma bırakıldıklarını söylediler.  

Hiçbir uyarı ve ön bilgilendirme yapılmadan hayata geçirilen yüksek faiz uygulaması ile karşı karşıya kalan çok sayıda vatandaş, kalan kredilerini kapatmaya başladı.

Bu gelişmeler üzerine Rize Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinden bütün üyelere şu mesaj gönderilerek başka bir detaya yer verilmedi. “Kredi borcu devam eden ve ticari faaliyetini sonlandıran ortaklarımızın kredi faizleri banka tarafından güncel cari faiz oranı olan %50'ye yükseltilmiştir."

Ülke genelinde olduğu gibi Rize’de de geçmiş yıllarda yıllık yüzde 10 ve 15 gibi düşük faizler ile Esnaf Kredi Kefalet Kooperatiflerinden kredi çeken fakat daha sonra vergi kaydını kapatan çok sayıda vatandaşın kredisine güncel faiz oranı olan yıllık yüzde 50-60 oranında yüksek faiz uygulanmaya başlandı.

Esnaflara hazine desteği ile verilen işletme kredilerinin ticari faaliyet bitince hazine desteğinin kaldırıldığı ve bu nedenle aylık taksit ödemelerine de yüksek faiz uygulanmaya başlandığı ifade edilirken, aylık taksitlerde ise neredeyse yüzde 50 oranında artış geldiği belirtildi.

Haber : HÜSEYİN ÇATAN

Yorum Yap

Rize’de ödüllü turnuva sona erdi

Rize’de ödüllü turnuva sona erdi

  • 0
  • 0
ÇAYKUR 2024 KURA ÇEKİMİ CANLI SONUÇLAR

ÇAYKUR 2024 KURA ÇEKİMİ CANLI SONUÇLAR

  • 13
  • 0

Ayder'de her yıl düzenlenen boğa güreşlerine ev sahipliği yapan festival?