Rize’de Deniz Müzesi ziyarete açılıyor

Rize’de Deniz Müzesi ziyarete açılıyor

  • 0
  • 0

Rize Belediyesinin imkanlarıyla deniz dolgusu yapılarak inşa edilen "Deniz Feneri Sosyal Tesisi" mayıs ayında hizmete açılmıştı. Deniz Fenerinin içinde bulunan Deniz Müzesi’nin yapım aşaması tamamlandı.

Rize Belediyesi tarafından 2021 yılında şehrin batı yakasında inşa çalışmaları başlatılan, belediyenin imkanlarıyla deniz dolgusu yapılarak elde edilen 10 dönüm arazi üzerinde yapılan “Deniz Feneri Sosyal Tesisi” halkın hizmetine açıldı.

Rize Belediyesi, şehrin batı yakasında halkın denizle bütünleşmesini sağlamak amacıyla farklı bölgelerde sosyal donatı alanları inşa ediyor. Boğaz Mahallesi sahilinde yapılan Deniz Feneri Sosyal Tesisi, restoran, seyir terası, denize sıfır oturma alanları, denizcilik müzesi, farklı yaş grupları için iki ayrı çocuk oyun alanı, yeşil alanlar ve araç otoparkı gibi imkanlar sunuyor. 

Vatandaşların sevdikleriyle birlikte denizin kokusunu hissederek ferah ve nezih bir ortamda vakit geçirebilecekleri bir tesis olarak tasarlanan Deniz Feneri Sosyal Tesisinde yer alan Denizcilik Müzesi içerisinde ise geçmişten günümüze denizcilikte kullanılan materyaller misafire sergilenecek. 

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Deniz Feneri Sosyal Tesisinin kullanılmaya başlandığını ve Deniz Müzesinin tamamlandığını belirterek şunları söyledi: "Deniz feneri artık kullanılmaya başlandı ve Rize'nin simgesi haline geldi. Tesisimize yoğun ilgi var; özellikle cumartesi ve pazar günleri vatandaşlarımız sosyal tesislerimizi ziyaret ediyor. Deniz feneri, yerli ve yabancı turistleri ağırlayan bir merkez haline geldi. Deniz Müzesi de tamamlanmış durumda ve açılışa hazır hale geldi."

Haber : Hüseyin Çatan

Yorum Yap

28 Şubat davası hükümlüsü eski generallerin cezaları kaldırıldı

28 Şubat davası hükümlüsü eski generallerin cezaları kaldırıldı

  • 0
  • 0
Rize’de gençlik haftası etkinlikleri düzenlenecek

Rize’de gençlik haftası etkinlikleri düzenlenecek

  • 0
  • 0

Rizespor hangi tarihte 'Çaykur Rizespor' adını almıştır?