Rize'de çay üreticileri yaş çay alım fiyatını değerlendirdi

Rize'de çay üreticileri yaş çay alım fiyatını değerlendirdi

  • 0
  • 4

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaş çay taban fiyatını desteklemeler ile birlikte 11 lira 30 kuruş olarak açıkladı. Yaş çay taban fiyatının açıklamasından sonra mitinge gelen Rizeli çay üreticileri memnuniyetlerini dile getirdi.

Memleketi Rize’ye en son bir yıl önce 14 Mayıs 2022 tarihinde Rize-Artvin Havalimanı’nın açılışı için gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaklaşık bir yıl aradan sonra Rize’ye geldi. Cumhuriyet Meydanı’nda hemşehrilerine seslenen Erdoğan, çay üreticilerinin merakla beklediği yaş çay taban fiyatını destekleme ile beraber 11 lira 30 kuruş olarak açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan yaş çay fiyatı hakkında vatandaşların ilk yorumu memnuniyet oldu.

“Fiyattan gayet memnunuz”
Verilen yaş çay fiyatını beğendiğini belirten Suriye Kanbur, “Çok güzel, çok memnun olduk. Allah devamını getirsin. Fiyattan gayet memnunuz. Bizi tatmin etti, çünkü 1 sürgün değil 3 sürgün oluyor. Onu düşünerek de fiyata değer vermemiz lazım” dedi.

“Hiç vermese bile oyumuz Reis'edir”
Fındığın 1 kez çayın 3 kez toplandığından ötürü verilen çaydan memnun olduklarını ifade eden Nursen Yazıcı, “Fiyattan çok memnunuz, Allah razı olsun. Bize 100 bin lirada verse doymayız. Çok güzel fiyat verdi. Çayı 3-4 sefer topluyoruz. Fındık 1 defa toplanıyor. Biz 4 defa topluyoruz. Hiç vermese bile oyumuz Reis'edir” şeklinde konuştu.

“Vermek değil frene basmak lazım”
Verilen paranın iyi olduğunu söyleyen Kasım Eskici, “Herkese hayırlı uğurlu olsun. Güzel Türkiye’mize hayırlı olsun. Çay fiyatı olarak öncelikle şu ekonomiyi bir durdurması lazım. Reisimiz akıllı ve dünya lideri ama vermekle bu bitmez. Vermek değil frene basmak lazım. Vatandaş biraz daha versin ister çünkü hep öyle gördük. Vatana millete hayırlı olsun” dedi.

“Ben nankör değilim"
Rızvan Berberoğlu ise “Ben 15 TL bekliyordum. 11 lira açıkladı. Beni tatmin hiç etmedi. Ben 15 TL bekliyordum, para tatmin etmedi. Ben nankör değilim” diye konuştu.

Haber :

  • Misafir

    Misafir

    Simdi bu aciklamada denksiz benzetme yapmissiniz cayi 3 surum biciyoruz 1 findik 1 kere toplaniyo diye benzetiyorsunuz cay ve findigi kok olarak hesaplayin bide bakalim findigin 4 de 1 fiyatina denk gelecek mi o zaman anlarsiniz belki gercek cay ureticilerin durumunu benzetmenizden yola cikarak ben findiga bir kere yevmiye verirken caya 3 kere yevmiye veriyorum girdi maliyetlerimi cikardiktan sonra elinde ne kaliyo elinde kalan miktarla onceki senelere daha mi rahat yasiyorsun yoksa daha mi zorlaniyorsun caya verilen fiyat suan icin berbat derecede kotu insallah duzeltirler...

    Cevap yaz
    04.05.2023 21:32
  • Misafir

    Misafir

    Çayla geçimini sağlayan bir aile olarak bende memnun değilim nankörlükle alakası yoktur nabza göre şerbet derler ona görede paket çayın fiyatlarını görün.

    Cevap yaz
    04.05.2023 20:16
  • Hasan akosman

    Hasan akosman

    Reis samsun sarp demiryolunu unuttu. Kalabaligi gorunce hic bir projeden bahsetmedi. Ovut tunelinin 1 tupu kapali 1 senedir. Dallikavak kirik tunelleri bitmedi. Logistik 2 sene sonra insallah biter dedi. Havalimanina ek sefer de demedi. Allah sonumizi hayretsin

    Cevap yaz
    04.05.2023 15:47
  • Misafir

    Misafir

    Dalgamı geciyorsunuz mennun değiliz nankörde değiliz hayat pahalılığı ortada ona oranlı bir artış olmalı idi. Hiç vermesede diyenler ya çay patornudur yada çayla alakası yoktur yani çaya ihtiyacı yoktur çaya ihtiyacı olmayanlarda çayla geçinenlerin ekmeklerine söz etmeye hakları yoktur.

    Cevap yaz
    04.05.2023 13:23
Yorum Yap

Pınar Altuğ Atacan, Rize'de bahçeye girip çay topladı

Pınar Altuğ Atacan, Rize'de bahçeye girip çay topladı

  • 0
  • 0
Çaykur Rizespor-Samsunspor maçının hakemi belli oldu

Çaykur Rizespor-Samsunspor maçının hakemi belli oldu

  • 1
  • 0

Fatih Sultan Mehmet döneminde Rize ve çevresinin Türk egemenliği altına girmesini sağlayan komutan kimdir?