Rize’de Büyük Filistin Buluşması

Rize’de Büyük Filistin Buluşması

  • 0
  • 0

Milli İrade Platformu Rize Temsilciliği çatısı altındaki sivil toplum kuruluşları (STK), Filistin’de yaşayanlar için destek amacıyla bugün 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda Büyük Filistin Buluşması ve miting düzenleyecek.

Etkinlikte, Gazze'de yaşanan insanlık dışı olayları protesto etmek ve İsrail'e karşı uluslararası kamuoyunu harekete geçirmek için gerçekleştirilecek. 

Buluşma, Cuma namazı sonrası Şeyh Camii önünde saat 13:00’da başlayacak miting, yürüyüşle sona erecek.

Milli İrade Platformu Rize Temsilciliğinden mitinge katılım için vatandaşlara çağrıda bulunulan açıklamada, “Bir asır önce toprakları, sonra zaman içinde tüm hakları gasp edilen Filistin’de bir insanlık dramı yaşanmaktadır. İsrail tarafından bebek, çocuk, kadın, erkek demeden masum insanlar üzerinde bir katliam gerçekleştirilmektedir. Sessizce ölmek ya da savaşarak ölmek dışında herhangi bir seçeneği bırakılmayan Filistin halkı ise topraklarını ve Mescid-i Aksâ’yı korumak için var gücüyle direnmektedir. Bu manzara karşısında İsrail’in yaptığı soykırıma ‘Dur!’ demek, hak davasında Filistin’in yanında durmak için harekete geçen sivil toplum kuruluşları, Milli İrade Platformu Rize Temsilciliği’nin organizasyonuyla Büyük Filistin Buluşması’na bir araya gelecektir. Katılımcı STK’ların çağrısı üzerine Cuma namazı sonrası Şeyh Camii önünde Filistinli kardeşlerimiz ve tüm şehitlerimiz için miting düzenlenecek, program yürüyüş ile sona erecektir.” ifadeleri kullanıldı.

Haber : HÜSEYİN ÇATAN

Yorum Yap

Esila gözyaşlarıyla toprağa verildi

Esila gözyaşlarıyla toprağa verildi

  • 1
  • 0
Bolu Dağı'nda sis etkili oldu

Bolu Dağı'nda sis etkili oldu

  • 0
  • 0

Türk Sanat Müziği'ne unutulmaz eserler kazandıran Rizeli bestekar?