Rize’de 500 km’lik su hattının 150 km’si yenilendi

Rize’de 500 km’lik su hattının 150 km’si yenilendi

  • 1
  • 0

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, 5 yılda Rize’de alt yapıda yapılan su, kanalizasyon ve yağmur suyu hatları üzerinde önemli çalışmalar gerçekleştirildiğini açıkladı. Başkan Metin, toplam 500 km uzunluğundaki su hattının 150 km’sinin son 5 yılda yenilendiğini belirtti.

Başkan Metin, yaptığı açıklamalarda 46 mahallede toplamda 600 kilometre kanalizasyon hattı olduğunu belirterek, “500 km’de su hattımız var. Normalde belediye imkanlarıyla 20-30’da birini yenileyebilecek bir yapımız vardı. Şu an geldiğimiz noktada biz 150 kilometre bir su hattı yenileme çalışması yapmışız. Bu ne demek oluyor 4’te birini yenilemişiz. Bu rakam yılda 20-30 km olurdu. Mahallelerimizde yağmur su hatları yapılmıyordu. Biz bu konuda da önemli adımlar attık. İlimiz aşırı yağmur alan bir yer. Yollarda biriken suları yağmur suyu hatları yaparak alt yapı şebekesine bağladık” dedi.

KANALİZASYON HATTIMIZI TAMAMAMEN YENİLİYORUZ
Yaptıkları tüm yol asfaltlama ve betonlama çalışmalarında kanalizasyon çalışmaları ve yağmur suyu hatlarını entegre ettiklerini vurgulayan Metin, “Toplamda yaklaşık 53 bin km yağmur suyu hattımız hizmete alındı. Yine beş yılda 80 km kanalizasyon hattını yeniledik. 2-5 km kanalizasyon hattı yapılırken bizim dönemimizde bu rakamı yılda 15 kilometrenin üzerine taşıdık. Rize Atık Su Arıtma ve Biyolojik Arıtma Tesisi ile şehrin atık sularını etkili bir şekilde arıtarak çevreye olan olumsuz etkileri azaltıp sağlıklı bir gelecek inşa edeceğiz” diye konuştu.   

Bu çalışmalar, Rize’nin altyapısının güçlendirilmesi ve su hizmetlerinin daha etkin bir şekilde sunulması amacıyla gerçekleştirildi. Rize halkının yaşam kalitesini artırmak için yapılan bu yenileme çalışmaları, önemli adımlar olarak değerlendiriliyor.

Haber : HÜSEYİN ÇATAN

Yorum Yap

Çaykur Rizespor-MKE Ankaragücü rekabetinde 30. randevu

Çaykur Rizespor-MKE Ankaragücü rekabetinde 30. randevu

  • 0
  • 0
Çocuk Cerrahi Servisi'ni çizimleri ile renklendirdi

Çocuk Cerrahi Servisi'ni çizimleri ile renklendirdi

  • 0
  • 0

Rize ile 'Kardeş Şehir' olan Japon kenti hangisidir?