Rize’de 23 taksicinin 3 yıllık mücadelesi sonuçlandı

Rize’de 23 taksicinin 3 yıllık mücadelesi sonuçlandı

  • 1
  • 0

Derepazarı Belediye Başkanlığı tarafından 2020'den buyana sürdürülen ticari taksi plaka dağıtımı ile ortaya çıkan haksız rekabeti mahkemeye taşıyan 23 taksici mücadelelerini kazandı. Taksicilerin belediyeye karşı açtıkları iptal davasında lehlerine karar çıktı.

Rize’nin Derepazarı ilçesinde taksicilik yapan esnaflar 4 adet ticari taksi durağı ile 57 plakanın aktif olarak hizmet verdiğini dile getirerek, “Şu halde yeterince müşteri bulamıyoruz. Güçleşen ekonomik koşullarda arkadaşlarımız taksi dışında ek iş aramaya başlamışlardı. Ancak Derepazarı Belediyesi tarafından halkın bu durumuna rağmen ilçede yeni ticari taksi plakalarının ihale edilmesine karar verildi. 23 taksici tarafından, belediyeye karşı iptal davası açtık. Rize İdare Mahkemesi'nin 2022/461 Esas sayılı dosyası kapsamında davanın kabulüne ve satış şartnamesinin iptaline karar veridi” dediler.

TAKSİCİ ESNAFI: SONUÇTAN MUTLUYUZ
Taksiciler davalı belediyenin kararı üst mahkeme olan Danıştay'a başvurduğunu dile getirerek, “Karar henüz Danıştay'dan dönmedi. Bu esnada Belediye ikinci ve üçüncü ihale ilanlarını yayınlamaya başladı. Derepazarı Belediyesi, 20.01.2023 ve 17.02.2023 tarihli iki ihale ilanı daha tanzim ederek 7 ticari taksi plakasının daha ihalesini gerçekleştirdi. 29.05.2023 ve 30.05.2023 tarihlerinde 3. kez ihale yapan belediye tarafından yeni sahiplerine birçok plaka ihale edildiyse de bu taksilerin çoğu aktif olarak kullanılmamaktaydı. Kullanılanlar ise pastadaki payı bölüp mevcut yetersiz gelir dağılımını daha da azaltacak bir hale getirmişti. 23 taksici tarafından, Rize Barosu'na bağlı avukatları Av. Şaban Vanlı ve Av. Yağmur Zaman tarafından, tüm ihalelerin iptali için Rize İdare Mahkemesi'nde toplamda üç dava açılarak üçü de kabul edildi. Açılan üç dava dosyasında da taksici emekçilerin haklılığı mahkeme tarafından sabit bulundu. Kararlara göre, Derepazarı ilçesinde yeterli sosyo-ekonomik araştırma yapılmadan ve usulüne uygun şekilde Devlet İhale Kanunu'na uygun olarak duyurulmadan, söz konusu ihalelerin yapılması hukuka aykırı bulundu. Sonuçtan mutluyuz. Adalet doğruluk kazandı” diye konuştular.

Haber : Zeynep Kopuz

Yorum Yap

Rize'de geçtiğimiz yıl 3 bin 253 bebek dünyaya geldi

Rize'de geçtiğimiz yıl 3 bin 253 bebek dünyaya geldi

  • 1
  • 0
Milli İstihbarat Akademisi başvuruları başlıyor

Milli İstihbarat Akademisi başvuruları başlıyor

  • 0
  • 0

Rize’de yaşadığı bilinen ilk kavim hangisidir?