Rize-Batman yol projesiyle ulaşım süresi kısalacak

Rize-Batman yol projesiyle ulaşım süresi kısalacak

  • 0
  • 0

Rize Ticaret Sanayi Odası (RTSO) ile Batman Ticaret Sanayi Odası (BATSO) arasında imzalanan protokolle Rize-Erzurum-Batman arasında ulaşımı rahatlatacak ‘sevgi yolu’ projesi hayata geçecek. Rize-Batman arasında yapılacak yol ile liman kenti haline gelecek.

Ovit Tüneli, Rize'nin İkizdere İlçesi Ovit Dağı Geçidi'nde yer alıyor ve Rize'yi Erzurum'a bağlıyor. Bu tünel, ile Erzurum ve Rize arasındaki yol saati kısalarak lojistikte önemli bir yapı olarak kullanılıyor. 

RTSO ile Batman Ticaret ve Sanayi Odası BATSO arasında yapılan işbirliği ile iki il arasında sevgi yolu kurularak ticaret çalışmalarının yapılması için adımları atıldı.

Rize ile Batman arasındaki ulaşımı kolaylaştırmak ve mesafeyi kısaltmak amacıyla yeni bir yol projesi hayata geçiriliyor. Rize'nin İyidere Lojistik Genel Merkezi limanı projesi, genel kargo, dökme yük, konteyner yükü ve Ro-Ro taşıma dahil olmak üzere yılda toplam 13 milyon ton kapasite sunarak Karadeniz havzasında büyük tonajlı gemilerin yeni bir adresi haline gelecek.

Rize-Batman Arası Ortalama 2 Saat Daha Azalıyor
Bu gelişme, özellikle İran'ın kuzey eyaletlerinin Dubai limanları üzerinden yaptığı ithalatı hızlandırarak büyük avantaj sağlayacak. Böylece bölgenin ve ülkenin deniz ticaretindeki payı artacak. Rize ve Batman arasındaki ticaret akışı da hızlanacak.

Haber : Hüseyin Çatan

Yorum Yap

Yığılca'da fener alayı düzenlendi

Yığılca'da fener alayı düzenlendi

  • 0
  • 0
Hırsızlık suçundan 15 yıl hapis cezasıyla aranan şahıs yakaladı

Hırsızlık suçundan 15 yıl hapis cezasıyla aranan şahıs yakaladı

  • 0
  • 0

Eski ve yöresel adı 'Abu Viçe' olan vadinin adı?