Rize Batman sevgi yolu kuruluyor

Rize Batman sevgi yolu kuruluyor

  • 0
  • 0

Rize Ticaret ve Sanayi Odası (RTSO) ile Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) arasında yapılan işbirliği ile iki il arasında sevgi yolu kurularak ticaret çalışmalarının yapılması için adımları atıldı.

RTSO heyeti Batman’da toplantı ve organize sanayi bölgesinde geziler yaparak Batman hakkında bilgiler aldı. 

RTSO heyetini Batman’da ağırlamaktan mutlu olduklarını belirten BATSO Başkanı Abdülkadir Demir, "Keşke bundan daha önce bir araya gelseydik. Tabii ki bu, Batman'ın değerini, üretimini, ekonomik durumunu ve ne yaptığını anlamamız açısından çok değerli bir fırsat. Gerçekten Rize Ticaret ve Sanayi Odası'nı burada görmek sevindirici. Kardeş oda protokolü imzalamak da mutluluk verici bir gelişme” dedi.

RTSO Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu ise oda üyelerinin Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerini tanımadığını belirterek "Bugün burada sizlerle bulunmaktan mutluyuz. Yakın coğrafyalardaki bölgeler arasındaki kopukluğu kabul edilemez bir durum. Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerini birleştirmek için çaba harcıyoruz. Batman ve Rize arasında imzalayacağımız protokol ile iki il arasında bir işbirliği grubu oluşturarak, her iki ilin güçlü ve zayıf yönlerini belirleyebilir ve birbirlerini tamamlayabiliriz. Ayrıca, Batman'ın 3. dünya ülkelerine açılma potansiyeli var ve lojistik merkezimizle birlikte Batman'ı bir liman kenti haline getirmeye hazırız” ifadelerini kullandı.

Haber : Zeynep Kopuz

Yorum Yap

Konya'da 2 otomobil çarpıştı: 4 yaralı

Konya'da 2 otomobil çarpıştı: 4 yaralı

  • 0
  • 0
Şeker komasına giren yolcusunu görünce güzergahını hastaneye çevirdi

Şeker komasına giren yolcusunu görünce güzergahını hastaneye çevirdi

  • 0
  • 0

Pazar'ın eski adı hangi ülkenin başkentiyle aynı isme sahiptir?