Rize atık su projesi ile Karadeniz kıyıları temizleniyor

Rize atık su projesi ile Karadeniz kıyıları temizleniyor

  • 2
  • 0

Rize Belediyesi, kentsel atık suların daha etkin bir şekilde yönetimi için önemli bir adım atıyor.

Avrupa Birliği'nden alınan 20 Milyon Avro hibe desteğiyle hayata geçirilen Rize Atık Su Projesi, çevre dostu bir atık su yönetimi için büyük katkılar sunacak.
Proje, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Rize Belediyesi tarafından yürütülüyor ve 17 km uzunluğunda kollektör hattı, 3 terfi istasyonu ve 1 ileri biyolojik arıtma tesisi içeriyor. İleri Biyolojik Arıtma Tesisi, İslampaşa Mahallesinde 29.430 m2'lik alanda deniz dolgusu üzerine yapılacak. Bu sayede atık sular, modern ve çevre dostu bir şekilde arıtılarak çevresel açıdan önemli bir adım atılmış olacak.

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, proje hakkında yaptığı açıklamada, "Atık su projesi, kanalizasyon sisteminin iyileştirilmesini amaçlamaktadır. Rize'nin zaten çalışan bir kollektör sistemi vardı ancak 35 yıllık olması nedeniyle yağmurlarda rögarların taşması ve kanalizasyonun denize gitmesi gibi sorunlar yaşanıyordu. Şimdi proje sayesinde Islampaşa'da inşa edilen biyolojik arıtma tesisi ile atık sular tertemiz hale getirilecek. Ancak, müteahhit ile yaşadığımız bazı sıkıntılar nedeniyle işlerin yavaş ilerlediğini söylemek doğru olacaktır" şeklinde konuştu.

Rize Atık Su Projesi'nin tamamlanmasıyla birlikte, şehirdeki atık suların daha etkin bir şekilde yönetilmesi ve denize kirlilik yükü taşıma riski bulunan derelerin ve Karadeniz'in daha temiz kalmasına önemli bir katkı sağlanacak.

Haber : Zeynep Kopuz

Yorum Yap

Vali Baydaş Yeşilay yönetim kurulu toplantısına katıldı

Vali Baydaş Yeşilay yönetim kurulu toplantısına katıldı

  • 0
  • 0
Apartman bacasına sıkışan kedi itfaiye tarafından kurtarıldı

Apartman bacasına sıkışan kedi itfaiye tarafından kurtarıldı

  • 0
  • 0

Tarihi Demirciler Kemer Köprüsü Rize'nin hangi ilçesindedir?