Rize Atatürk Stadyumu

Rize Atatürk Stadyumu

  • 0
  • 0

1952 yılında Rize'nin Müftü Mahallesinde inşa edilen 12 bin kişilik kapasiteli Atatürk Stadyumu, Rizeli sporseverlere yaklaşık 60 yıl hizmet verdi. Atatürk Stadyumu 2014 yılında yıkımı yapılarak yerine Alışveriş Merkezi yapıldı.

Rize Belediyesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Rize Yatırım A.Ş tarafından imzalanan bir protokol ile Rize Yatırım A.Ş tarafından Rize'nin İslampaşa Mahallesinde yeni stadyumun tamamlanması ile 30 bin metre kare alana sahip olan Atatürk Stadyumu Rize Yatırım A.Ş'ye devredilmişti. Ardından stadyum yıkılarak yerine 2017 yılında AVM inşaatına başlandı. 

Rizeliler bu stadyumda, Çaykur Rizespor'un amatör ligden Süper Lig'e kadar yükselişi, bir çok lig maçını izlemişti. 

Atatürk Stadında oynanıp akıllara kazınan maçlardan biri 11 Şubat 2001 yılında oynan Çaykur Rizespor ile Beşiktaş arasında ki müsabakadır. Bu maçı ev sahibi takım 5-1 kazanırken taraftarın uzun süre unutamadığı bir karşılaşma olarak hafızalara kazınmıştır. 

2009 yılından itibaren Çaykur Rizespor maçlarını Rize Yeni Şehir Stadyumunda yapmaktadır. Çaykur Rizespor’un iç saha maçlarını oynadığı, 15.300 seyirci kapasitesine sahip olan futbol stadyumu 12 Ağustos 2009 tarihinde, Çaykur Rizespor ile Fenerbahçe arasında oynanan özel maç ile hizmete başladı.

Atatürk Stadyumunun yerine yapılan Şimal Alışveriş Merkezi ise 19 Kasım 2021’de hizmete açılmıştır.

Haber : SERDAR YILDIRIM

Yorum Yap

Çorum'da 5 evden hırsızlık yaptığı iddia edilen şüpheli yakalandı

Çorum'da 5 evden hırsızlık yaptığı iddia edilen şüpheli yakalandı

  • 0
  • 0
Fındık dalı onun ellerinde sanata dönüşüyor

Fındık dalı onun ellerinde sanata dönüşüyor

  • 0
  • 0

1924 yılında çıkan kanun sonrası Rize ile birlikte çay yetiştiriciliği için denemelerin yapıldığı ilçe hangisidir?