Rize-Artvin Havalimanı'nda yeni sistem

Rize-Artvin Havalimanı'nda yeni sistem

  • 1
  • 1

AK Parti Rize Milletvekili Harun Mertoğlu, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Rize-Artvin Havalimanı için müjdeyi duyurdu.

Açıklamasında havalimanının teknik donanımlarının takip edildiğinin altını çizen Mertoğlu, “Daha konfrolu hizmet için ikinci aletli iniş sistemi ve CAT-2 ışıklandırma sistemi ihale edilmiş, şubat ayında montaj çalışmalarına başlanacaktır” ifadelerini kullandı.

Rize-Artvin Havalimanı'nda yapılacak bu yenilikle birlikte uçakların, sorunsuz şekilde iniş yapması sağlanacak.​

ILS CAT 2 nedir?

Aletli İniş Sistemi (ILS-Instrument Landing System) CAT 2 sistemi, düşük görüş koşullarında kullanılır. 

Bu, daha rafine ILS ekipmanı gerektirir ve uçak radyo altimetresine dayalı bir minimuma sahiptir. ILS CAT 2 operasyonları, otomatik inişleri destekleyebilir.

ILS iki ana bileşenden oluşur : (LLZ-Localizer) Yerelleştirici ve Süzülme Eğimi olarak da adlandırılan Süzülme Yolu (GP-Glide Slope). Localizer uçağa ve pilota yatay yörünge kılavuzu verirken, Glide Slope dikey yönlendirme kılavuzu verir. ILS için uçaktaki aletler ile yerdeki aletlerin birbirleri ile aynı frekansta haberleşmesi gerekir.

Daha yeni ILS, pist ile uçak arasındaki mesafeyi doğru bir şekilde hesaplayabilen Mesafe Ölçüm Ekipmanına (DME-Distance Measuring Equipment) sahiptir. Bu nedenle, Marker Beaconlar artık büyük ölçüde kullanılmıyor.

Haber : ZEYNEP KOPUZ

Yorum Yap

RTEÜ'de 'Uluslararası Öğrenci Mini Futbol Turnuvası' başladı

RTEÜ'de 'Uluslararası Öğrenci Mini Futbol Turnuvası' başladı

  • 0
  • 0
Gündoğdu Çay Fabrikası ÇAYKUR işçi alımı kura sonuçları

Gündoğdu Çay Fabrikası ÇAYKUR işçi alımı kura sonuçları

  • 0
  • 0

Dünyanın en büyük çay bardağını da içinde bulunduran Rize'deki yerin adı?