Rize Artvin Havalimanı'nda yeni sefer başlıyor

Rize Artvin Havalimanı'nda yeni sefer başlıyor

  • 0
  • 0

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Rize-Artvin Havalimanı'ndan Antalya'ya uçuş seferlerinin başlayacağını duyurdu.

Türkiye’deki hava yolu şirketleri ile iç ve dış hatlarda yeni uçuş noktalarıyla ilgili değerlendirme toplantısına katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Rize-Artvin Havalimanı'ndan Antalya'ya uçuş seferlerine başlanacağını duyurdu.

Yeni seferler ile ilgili bilgi veren Bakan Uraloğlu, “Rize-Artvin Havalimanı-Antalya, Antalya-Bursa, Antalya-Erzurum, Antalya-Şanlıurfa, İzmir-Elazığ, İzmir-Nevşehir, İzmir-Sivas, İzmir-Şanlıurfa, Çukurova-Bursa, Çukurova-Samsun, Çukurova-Trabzon ve Çukurova-Van seferlerini başlatıyoruz. Bu seferlerle özellikle yeni açtığımız Çukurova Uluslararası Havalimanı’nın iç hat uçuş ağını da genişletmiş olacağız. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Aynı zamanda vatandaşlarımızdan özellikle yaz dönemi boyunca çokça talep gelen İzmir ve Antalya’yı, Anadolu’da; Bursa, Erzurum, Sivas, Nevşehir, Elazığ, Şanlıurfa şehirlerimize bağlamış ve bazı hatların da sefer sayılarını arttırmış olacağız.” ifadelerini kullandı. 

“Vatandaşlarımıza Daha Erişilebilir ve Ulaşılabilir Bir Hava Taşımacılığı Sunacağız”
Toplantıda acil olarak talep edilen uçuş seferlerinin durumlarını da görüştüklerini belirten Uraloğlu, “Özellikle İstanbul ve Ankara merkezli günde tek seferin olduğu ya da haftanın her günü seferlerin olmadığı illerimizdeki iç hat seferlerimizi hat bazlı değerlendirdik. Bundan sonraki süreçte de iç hatlarımızda buna benzer seferlerin hızla artacağına inanıyorum. Havayolu firmalarımız en kısa sürede fizibilite çalışmalarını tamamlayarak iç hat seferlerini hangi noktalarda ve kaç sefer artıracaklarını Bakanlığımıza iletecekler. Bu çalışmanın ardından gerekirse bir kez daha işletmelerle bir araya gelerek yol haritamızı daha net bir şekilde ortaya koyacağız. Böylece vatandaşlarımıza daha erişilebilir ve ulaşılabilir bir hava taşımacılığı sunacağız.” dedi.

Haber : HÜSEYİN ÇATAN

Yorum Yap

Karadeniz'e özgü kokulu üzümden tatlı ve ekşi pekmez üretiliyor

Karadeniz'e özgü kokulu üzümden tatlı ve ekşi pekmez üretiliyor

  • 0
  • 0
Torul Baraj Gölü'nde sular çekilince tarihi köprü ortaya çıktı

Torul Baraj Gölü'nde sular çekilince tarihi köprü ortaya çıktı

  • 0
  • 0

1942 yılında Rize'de ölçülen en yüksek kar kalınlığı kaç cm'dir?