Rize-Artvin Havalimanı için ortak açıklama: Seferler artırılsın

Rize-Artvin Havalimanı için ortak açıklama: Seferler artırılsın

  • 0
  • 1

Rize-Artvin Oda ve Borsa Yönetim Kurulları'ndan yapılan ortak açıklamada, Rize-Artvin Havalimanı'ndaki sefer sayılarının artırılması yönünde çağrı yapıldı.

Rize Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cem Temizel, Rize Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan, Artvin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Seçkin Kurt, Ardeşen Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Kuyumcu, Pazar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Bayraktutan, Çayeli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Mert, Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Demircioğlu, Arhavi Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Atıf Kesim ve Borçka Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Eşref Merttürk'ün imzasıyla yayımlanan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Havalimanının açıldığı 14 Mayıs 2022 tarihinden itibaren bugüne kadar 2 milyon 377 bin 269 kişiye hizmet vermiştir.  Rize-Artvin Havalimanı'nın kapasitesi yıllık 3 milyon yolcudur. Bu hesaba göre basit bir hesapla yılda 1 milyon yolcuya hizmet verdiğini düşünürsek 1/3 kapasite ile çalıştığı anlaşılmaktadır. Atıl kapasite varken; bugün Rize ve Artvin’den kendi araçlarıyla gidenler hariç 11-13 HAVAŞ otobüsü Trabzon’a gitmektedir. Rizeli, Artvinli kendi havalimanı olmasına rağmen yollarda sefalet çekmektedir. Rize-Artvin Havalimanı'ndan HAVAŞ otobüsleri yolcuları son noktaya kadar taşımalıdır. Artvin yolcularını herhangi bir durakta (Hopa Durağında) bekletmeden son durağa kadar götürmelidir."

Açıklamada, Rize-Artvin Havalimanı'nı Gürcü vatandaşların da yoğun şekilde ticari ve turizm amaçlı olarak kullandığı hatırlatılarak, "Günlük sefer sayısı 9-10'dur. Tüm bu açıklamalar doğrultusunda; Ankara’ya günde 1 sefer, İstanbul’a günde 2-3 sefer, Antalya ve Bursa'ya da haftada 1-2 seferin konması gerektiğini düşünüyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Rize-Artvin Havalimanı ile bölgedeki diğer havalimanları arasındaki bilet fiyat farklarının minimuma çekilmesi gerektiğinin vurgulandığı açıklamada, "Zaman zaman uçakların doluluğu sebebiyle iki havalimanı arasında bilet fiyatlarının 1500-2 bin 500TL arasında farklar görülmektedir. Ayrıca tüm bunlara ilaveten Rize-Artvin Havalimanı’nın yeni hizmete alınması nedeniyle eğitimli ve tecrübeli personellerin görevlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz." denildi.

 

Haber : HÜSEYİN ÇATAN

Yorum Yap

Çıkan yangında iki ev hasar gördü

Çıkan yangında iki ev hasar gördü

  • 0
  • 0
Kurallara uymayan motosiklet sürücülerine idari para cezası uygulandı

Kurallara uymayan motosiklet sürücülerine idari para cezası uygulandı

  • 0
  • 0

Ardeşen için 'Bu yörenin ardı şendir' dediği rivayet edilen ve isminin kaynağı olduğu düşünülen Osmanlı padişahı kimdir?