Rize, Samsun-Sarp Hızlı Tren Projesini bekliyor

Rize, Samsun-Sarp Hızlı Tren Projesini bekliyor

  • 1
  • 0

Samsun-Sarp Hızlı Tren Müjdesi Rize’yi Mutlu Etti Rize Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı (RESOB) Güven Aksoy, geçtiğimiz günlerde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun ‘Samsun-Sarp hızlı tren hattı’ için verdiği müjdeyi mutlulukla karşıladıklarını belirtti.

Karadeniz’e kıyısı olan Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin illerinin merakla beklediği hızlı tren projesi hayata geçirilecek. Bölgede bu konuda sürekli taleplerini dile getiren kamuoyu yapan RESOB Başkanı Güven Aksoy, bu olumlu gelişmenin takipçisi olacaklarını dile getirdi.

Rize ve Karadeniz’e kıyısı olan illerin hızlı tren ihtiyacını karşılamak için yapılacak yatırımın bölgeye ciddi kazanımlar getireceğini dile getiren Başkan Aksoy, “Bölgemiz de yapılan Ovit Tüneli, Organize Sanayi Bölgesi, yapımına devam edilen Lojistik Merkezin bir ayağı da Hızlı Trendir. Türkiye’nin bir çok yeri demir yollarıyla çevrildi. Bir tek bizim bölgede bu yatırım yapılmamıştı. Önümüzde ki aylarda bu konuda ciddi adımların atılmasını bekliyoruz. Samsun-Sarp demir yolu. Toplam 513 kilometre uzunluğunda. Hızlı tren ile Rize-Sarp 50 dakika, Rize-Samsun 2,5 saat olacak. Ulaşım ve lojistik anlamda demir yollarının bölgemize katkılarını göreceğiz. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun açıklaması sonrası bölgemizdeki siyasilerle bu durumu istişare ettik. Bu konuda bir an önce yatırım planının açıklanarak kısa sürede yatırımın hayata geçirilmesini bekliyoruz” dedi.

Haber: Zeynep Kopuz

Haber :

Yorum Yap

ÇAYKUR, yeni yasağı duyurdu!

ÇAYKUR, yeni yasağı duyurdu!

  • 1
  • 3
Gölete devrilen kamyonun sürücüsü öldü

Gölete devrilen kamyonun sürücüsü öldü

  • 0
  • 0

Hangi futbolcu hem Rizespor hem de Beşiktaş'ta forma giymemiştir?